Bivši šef FBI otkriva: Ovaj trik koriste konobari da bi dobili napojnicu

0
Radiosarajevo.ba
Bivši šef FBI otkriva: Ovaj trik koriste konobari da bi dobili napojnicu
Foto: Ilustracija / Konobarica

Ako ste radnik u uslužnoj djelatnosti koji želi naučiti kako zaraditi više napojnica, onda je očito vaš anđeo čuvar FBI-jev bivši glavni međunarodni pregovarač za taoce.

Možda će zvučati pomalo čudno na prvu, ali ako netko može pregovarati o oslobađanju taoca, onda bi mogao ispregovarati i bolju napojnicu za poslužno osoblje.

U nedavnom razgovoru za Nudge Podcast, bivši šef FBI-a, Chris Voss, rekao je da postoji jedna stvar koju biste mogli primijetiti da vaš konobar radi, a koja bi vas mogla dovesti do toga da mu date veću napojnicu.

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Edina Podgore

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Edina Podgore

Voditelj podcasta, Phill Agnew, objasnio je to u TikTok videu promovirajući podcast i rekao da konobari uz njega mogu gotovo udvostručiti svoje napojnice. Ovo je savršen trik za sve konobare koji žele povećati svoju zaradu, ali i za one koji ne vole davati napojnice pa mogu pripaziti na ovu taktiku. 

"Pričao mi je o studiji iz 2003. godine", rekao je Agnew, U studiji, koja je uključivala uslužno osoblje, polovici osoblja je rečeno da prima narudžbe kao i obično. Drugoj polovici osoblja rečeno je da verbalno preslikava narudžbe mušterije. Dakle, mušterija naruči jedan hamburger, a konobar kaže jedan hamburger, piše Večernji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije