Bivši ovisnik postao milioner: Stvorio napitak koji je postao zaštitno lice...

Radiosarajevo.ba
Bivši ovisnik postao milioner:  Stvorio napitak koji je postao zaštitno lice...
Khalil Rafati bio je bez krova nad glavom, ovisan o heroinu i povlačio se po ulicama zloglasne četvrti u Los Angelesu.

Imao je manje od 50 kg i bio prekriven čirevima, a danas je milioner.

Rafati je vlasnik SunLife Organicsa, lanca kafića u kojima se prodaju prirodni sokovi. Započeo je u Malibuu, a sada ima šest poslovnica širom Los Angelesa, piše Daily mail.

U samo pet godina uspio je stvoriti carstvo sa smoothiejima i zdravim sokovima za koje kaže da su mu spasili život. U njegove kafiće sada dolaze zvijezde poput Anthonyja Kiedsa iz Red Hot Chilli Peppersa, a ljudi redovito čekaju u redovima kako bi popili neki od prirodnih napitaka.

Djetinjstvo mu je bilo obilježeno seksualnim zlostavljanjem, a kada je stigao u Los Angeles iz Ohija, gdje je proveo djetinjstvo, činilo se kao da mu je život krenuo u boljem smjeru.

Krenuo je u posao sa sportskim automobilima, a klijenti su mu bili brojne zvijezde Hollywooda. Sa strane je prodavao i marihuanu, a uskoro i ecstasy i ketamin. A onda je jednu noć probao heroin.

Brzo je postao ovisnik, a 2001. godine skoro je i umro kada se namjerno predozirao heroinom na jednoj zabavi u Malibuu. Spasili su ga ljekari, no on je iste godine ponovo bio u životnoj opasnosti kada su naoružani napadači pucali u vrata kupatila u kojoj je bio sve vrijeme, ubrzigavajući heroin u venu.

Do 2003. godine završio je i u zatvoru te je doživio, kako kaže, 'dno svog života'. Odlučio je promijeniti svoj život i posvetio se zdravlju i tome da ostane 'čist'.

Prijatelj mu je preporučio zdrave sokove, smoothieje i namirnice vrhunskih nutritivnih vrijednosti. 

Počeo je raditi smoothieje za pacijente i zaposlenike kuće za bivše ovisnike koju je otvorio 2007. godine u Malibuu. Tamo je stvorio i napitak Wolverine, koji je kasnije postao zaštitno lice SunLife Organicsa, a koji se sastojao od datula i banana.

"Stvoren je da bi ojačao pacijente i obnovio im energiju i snagu", otkrio je.

Nije dugo trebalo da se pročuje glas o njegovim izvanrednim smoothiejima, a mnogi su počeli dolaziti u kuću za bivše ovisnike samo kako bi mogli probati njegove napitke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije