Biraju se nove hrvatske riječi. Koja se vama najviše sviđa: Zaključaj, bakroza ili znojilište?

/ Komentari (56)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

prda mala

Ove secerice odmah treba eliminisati.Rijec secer nije izvornog slavenskog porijekla .Vjerujem da dolazi iz turskog jezika .Mogle bi biti sladonosnice.Evo i ja se prijavljujem ovom rjecju za natjecaj.

Bolja je dzenaza i hudba.

Oni nesto izmisljaju, budale. Vidi kako mi fino sve vec imamo. Ili je turskoarapsko, ili je njemacko. Razumije se sve to deformirano do bola.

Eee, da je dr. Karaklajic tu...

....imali bi tarabljenje i taslacenje.

Vera

Neki će se smejat, zato i ima smešnih predloga? Neki će žalit šta niko ne brine ovako za srpski jezik! 1. Vilsenova bolest je zbog bakra, može bakroza. 2. Dimodojavnik je bolje od engkeskog detektora dima. 3. Ne. 4. Javnozborac ne može, ima već glasnogovornik. 5. Krugotok ne trba ako ima kružni tok za engleski rotor. 6. Obrubnik za nemačku lajsnu može. 7. Odricajnica može. 8. Ne, ima odlagalište. 9. Prestrujnik može. 10. Ne. 11. Prijevodnici za titlove može. 12. Prikaznik može. 13. Ne može, šećer je turska reč, npr. Slovenci imaju slatkor. 14. Ne, lokdavn je zatvaranje. 15. Smešno.

Zik

Očito neko nameno daje idiotske predloge, samo da se mogu rugati posle po medijima, a Hrvati na kraju svake godine dobiju novu baš super prevedenu reč. Pratim to još od one reči zapozorje za engleski bekstejdž... svaka čast.

Net

NAŠE ORUŽJE IDE OPET U RAT! Hrvatski bacači granata u rukama ukrajinskih vojnika: Prvi ih je naručio Gotovina, znao je kako su moćne... Ukrajinci su Bjeli Hrvati, a i Svi Slaveni su nastali od Hrvata šta dokazuje Vučedol i Vinča, kalendar Orion i Šahovnica, Tanajske ploče i Velikaya Horvatiya, legenda o Čehu i Lehu i Mehu, jezik i analiza gena, prezime Horvat. Srbi su samo pokrivoslavljeni Hrvati od strane šizmatika Save i Vizantije.

Kamen

***

Demo

Stani malo! Pa ko je rušio Jugoslaviju koja je bila koministička tvorevina sa 6 Republika, koje su imale svoje jasne granice i Ustavno pravo na samoopredeljenje? A, znamo ko je pokrenio rat da se ne podeli mirno u tim granicama, da on izbije na more i obalu i morske luke i milijarde od turizma, a nije uspeo ovako ko i Putko?

Car

Kako raste globalno zagrejavanje tako će i zarada od turizma, a jadne zemlje koje nemaju turizam ili bar izlaz na more! Znate koliko je Rusija velika i ima mora sa svih strana, a da li znate da je svo to more toliko ledeno da su Rusi nosili milijarde Ukrajincima na Krim svake godine, dole na jugu gde je toplije? Putin je svoj posao napravio, za razliku od jadnog Miloševića, uzeo je Krim i 95% ukrajinskog mora i obale i morske luke i buduće milijarde od turizma i još 15% kopna i niko mu ništa ne može. Car svih careva!

Evro

Jao, samo da vidite Teslu na hrvatskom evru preko šahovnice, ma svaka im čast kako su lepu kovanicu napravili i Srbima zatvorili usta. Divota! Tesla je dokazano pred Evropom hrvatski izumitelj i zato je na hrvatskom evru, a Srbi ga neće moći staviti na svoj evro! Zašto niste dokazali Evropi da je Srbin jer je Evropa tražila dokaze crno na belo i nije bilo niti jednog, sem činjenice da je peavoslavac. Evo na popisu u Hrvatskoj 2021g je bilo preko 30.000 Hrvata pravoslavaca, a nema niti jednog Srbina katolika ni u Dubrovniku, ni u celoj Lepoj.

Antifa

Digneš vojsku i pošalješ je u zemlju pored svoje, da tamo sustavno razara i ubija i proteruje, da bi odvojila i sebi pripojila svu ili deo te zemlje. To je definicija fašizma! Hitler je to radio, Milošević, sada Putin... Mogu ja ljudi moji oprostiti bratu svom ako mi ukrade jednu njivu, ajde neka ga vrag nosi. Ali, ako mi brat, prvo proda veru za večeru, a onda ga ta vera, posle 500g robovanja, nahuška da mi pokuša ukrasti skoro sve šta imam, a posebno parcelu na more, e onda bi ga zaklao ko svinju i.

Primer i uzor

***

Krim

Sve je počelo u Kninu i završilo je i slavi se u Kninu. Sve je počelo na Krimu i završit će i slavit će se na Krimu. Vraćena je okolica Kijeva na koju je došla 70 km duga ruska kolona, očišćen je Harkiv i okolica, očišćen je i Izjum i okolica, očišćen je i region Herson. Sada je na redu da se očisti Krim i da onda krenu ruske nepregledne kolone preko Krimskog mosta, kojeg im za to napravio Putin, a onda Istočnu Ukrajinu vratiti sa mirnom reintegracijom ili nastaviti čišćenje....na kraju i Putina pokopati u bašti ko neko kuče. Plaše ljude sa nuklearnim oružjem, ko da ga samo Rusija ima. Putko ne može da ispali jednu raketu i da isti moment Ameri i Englezi i Britanci i Francuzi ne ispale sve svoje na ruske gradove... Nuklearno oružje danas donosi mir ili još bolje "pročišćnje".

Jezik

Rusi i Ukrajinci isto "novokompuju i izmišljaju jezik" i govore hrvatski, kažu tOčka i tisuća, za avion kažu samolet, za helikopter vrtolet... svi štite svoj jezik, a jedino Srbi ne čiste i ne štite svoj hrvatski?

Monte

Ceo svet zna da je u WW2 genocid bio nad Jevrejima i Romima, a ne i nad Srbim! Srbe nije Hitler proganjao, a u Jasenovcu ih ubilo huškanje SPC, da se ne stvori HPC, tako da ih uvek mogu huškati iz Beograda, po potrebi! Baš kako su to opet uradili i 91g. A možete li zamisliti u kakvom bi miru živeli Srbi, da su samo poslušali Pavelića 41g i da su u Hrvatskoj prihvatili svoju HPC, da nije morao da ih ubija? Evropska analiza gena je pokazala da Srbija ima 33% južnoslovesnkog gena, svi oni mogu da se izjasne ko Hrvati, to je hrvatski gen, oni iga imaju u najveći odsto u Evropi. Ta je analiza uništila sve srpske laži... SRBI U HRVATSKOJ MASOVNO MENJAJU IME I VERU: Hrvati se raduju što nas je sve manje, preko 30.000 Srba se na popisu izjasnilo da su Hrvati-pravoslavci!

Medi

Prve isplaćene plate u evrima u Hrvatskoj su u proseku neto 1030 evra i polako stižu Slovence kojima je 1230 evra, a minimalna plata je 560 evra i po zakonu se ne sme isplatiti manje. Gastarbajteri su 2022g poslali u Srbiju 5 milijardi evra, a susjedi u duplo manjoj Lepoj njihovoj poslali 4,7 milijardi. Vlada RH daje 30.000 E hrvatskim iseljenicima koji se vrate da otvore firmu, a od fijaska na početku do kraja 2022g se vratilo 135 firmi! Na popisu u Hrvatskoj 2021g preko 30.000 Srba se izjasnili da su Hrvati i pravoslavci, a cela Srbija i srpski mediji ćute? Hrvatski šou Tko želi biti milijunaš ima nagradu 150.000 evra, a srpski ima nagradu jadnih 43.000 evra! Zbog ulaska u Šengen i prelaska na evro hrvatski turizam će imati veću zaradu od najmanje 1,5 mlrd. E! Evrostart kaže da je Hrvatska po kupovnoj moći preskočila Mađarsku i Slovačku i Rumuniju i Bugarsku, iako je zadnja ušla u EU. Hrvati su jedini južnoslovenski narod koji ima izvorno svoju valutu kunu i to još od najstarijih pronađenih kovanica Banovca iz 1235g i odbacili je za evro, ko i Nemci marku.

Borjan

Jugoslavija, koja je bila koministička tvorevina sa 6 Republika, koje su imale svoje jasne granice i Ustavno pravo na samoopredeljenje, a ko je pokrenuo rat da to spreči? Znate li šta je to DESRBIZATOR ili Srboistrebljivač? To je bila reklama na francuskoj televiziji Kanal+ tokom bombatdovanja Srbije, o spreju nazvanom Desrbizator koji uništava gamad! Srbi, pitajte babe imate li na tavanu ćilime za klanjanje, preci su vam 500g bili muslimani. Samo Beograd i okolica je do ww1 imala 217 džamija, a najveća u Evropi je bila Batal džamija na mestu sadašnje Skupštine... svoju istoriju i veru zaboravljate. Srbina samo laž spasava, zato jer mu je istina i istorija za suicid! 500g ropstva, Đojleni, *****e, slovo U, Jasenovac, šahovnica, Branitelji, Bljesak, Oluja, more, turizam, Dubrovnik, Vatreni, grafiti... ma kukat i patit ćete dokle god postojite ko narod, tu pored braće HRVATA! To vam je sudbina još od 1219g kad su vam preci sa Savom prodali veru za večeru Vizantiji, a i sada vam mira neda prvo SPC sa svojim *****cima i njihovim medijima. Neverovatno je koliku moć imaju Hrvati nad Srbima sa tim običnim slovom U, sa traktorom, sa pokličem ZDS ili sa običnom pesmom Čavoglave, motivacija je sve! Logično da je taj poklič zabranjen uz nacističko-*****ke simbole 40ih ali ne i uz braniteljske 90ih. Ko može da ga zabrani na grbu pobedičkog HOS-a ili u Čavoglavama ili da ga uzvikuje narod? Sem toga, ratni poklič i služi tome da izluđuje i psihički uništava neprijatelja.

Evro

Čekaj da primiš kovanicu evra u svojoj ruci i da na njoj vidiš Teslu na hrvatskoj šahovnici, gde mu pored glave piše HRVATSKA. Onda se ti ko Srbin time ponosi do kraja života. Crnogorci su uspeli sa dokazima da spreče Hrvate da im uzmu i da Bokeljsku mornaricu u UNESCO zaštite ko svoju hrvatsku baštinu, a zašto *****ci nisu uspeli tako sa dokazima da ih spreče da im uzmu Teslu i stave ga na evro? Još bolje pitanje, ša sada svi srpaki mediji za to ćute i šire mržnju, a možete zamisliti naslove i šta bi to bilo da su uspeli da ih spreče?

Smiljan

Zašto neki novinar ne dođe da vidi istinu, u knjizi rođenih piše: Imenom Nikolaj Tesla, rođen u Kraljevini Hrvatskoj i Slavonijii, vera Grčko-istočna, a nacionalnost se tada još nije pisala! Tesla je rekao da je HRVATSKA njegova domovina, a ne Srbija ili Austrougarska ili Amerika i ne bi se dizao protiv nje ni 41g ni 91g i svom Hrvatskom narodu je u Šibeniku izgradio prvu hidroelektranu u Evropi. Registar hrvatskih Branitelja ima preko 10.000 Srba i još oko 8.000 bilo u logistici, njima niko nije morao da beži u onim kolonama 95g! Akcija Labrador, u kojoj su sem Teslinog spomenika rušeni i spomenici na Jevrejskom groblju u Zagrebu, podmetnuta je bomba u zgradi Jevrejske zajednice u Zagrebu, samo da se sa tom diverzijom optuže "*****e". Kovanica hrvatskog evra ima Teslu preko šahovnice, ko najvećeg hrvatskog izumitelja, a pored njega piše velikim slovima da ti oči izbije, HRVATSKA! Srpska banka se odmah žalila Evropskoj banci i Komisiji, a ona im postavila samo jedno pitanje: Kako to mislite da Hrvati svojataju svog građanina iz svojih Smiljana? Pa vi ga ovde svojatate... tu je bio kraj priče, od tada više ni reči iz Srbije, a Tesla je na hrvatskom evru! Posle toliko godina mržnje on je hrvatski izumitelj i brend i velikan, a Srbima zatvorili usta! A koliko će tek zarađivati od Teslinog imena, kad turisti na evru u svojim rukama vide da je on hrvatski izumitelj, da im je tu blizu obale u Smiljanu.

Satira

"Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga u Jasenovcu ubiješ, on hoće u Oluji opet! Pa traži i treći put, da uzmeš u Žutoj kući nož i bolje da je tup, da mu vadiš organe jer svaki je skup! Ma i da mu kosti zdrobiš i baciš u more, on ti dođe na litije protiv Crne Gore! A i Makedonija je ušla u NATO, ma neko će ga sigurno ubit i za to. Takav se Srbin svima ogadio, sada je jasno, s njim je Pavelić najbolje radio".

Crnogorska molitva

Sačuvaj nas Bože od kuge i Hrvata i od Srbina koji nam glumi brata i od muslimana koji bi nožem oko vrata i od Ruskog prevaranta i od Vizantijskog krivoslavlja za koje nas još lažu da valja i od mržnje koja sve razdvaja i kojoj nema kraja, nek nas samo ljubav spaja.

666

Treba šta više ratova i zla, šta više deliti narode, stvarati nove nacije i države i širiti mržnju, tako da na svetu bude tačno 666 država. Sada ima oko 213 država na svetu, a UN ih priznaje samo 195. Ima tu još puno posla, puno još ratova i cepanja i autokefisanja i deljenja i stvaranja novih nacija... npr. Rusija se može podeliti na 113 država, a Amerika na 52... Ženevska konvencija o ratovanju je najveći poraz ljudskog roda, zato jer su to dogovorena pravila ZA ratovanje. Zar ne bi trebalo doneti Konvenciju o neratovanju u kojoj će pisati da onog ko pokreće rat, svi ostali zajedno, odmah trebaju uništiti, tako da nikome ne padne na pamet da ga uopšte pokreće?

Vera

Miroslav Filipović je bio bivši hrvatski fratar (Izbacili ga iz tog reda zbog ekstremizma), kojeg su antifašisti radi nevidjenih zločina u Jasenovcu nazvali "Fra Sotona" i zbog kojih je osuđen i obešen u Zagrebu 1946g a za svoje zločine je imao samo jedno objašnjenje, radi kojeg NIJE tražio ispovest i oprost greha: Srbi su vizantijsko smeće i izdaice svoje braće i vere pa njih treba ili opet pokrstiti i vratiti u veru koju su izdali ili im treba odrat kožu i tako ih očistiti od greha...a šta je navodno i radio!

Tedi

Rozvelt je rekao da Hrvate treba staviti u starateljstvo, ZAŠTO? CRO-MAGNON (Kromanjonac) - špiljski čovek! CRO-ATIA - nacija špiljskih ljudi. Reč cro dolazi iz starofrancuskog - okcitanskog jezika i znači šuplje-špilja, a dokazuje da su Hrvati najstariji narod u Evropi, kojeg su ostali narodi tu zatekli u šplijama, dok su dolazili u Seobama naroda. HOR - skupina ljudi! HORDA - skupina ratnika! HRVANJE - borba! HORVATI, HRVATI - Ime dokazuje da su se krvavo borili protiv svih tih došljaka, a koji bi im sada i istoriju i ime izbrisali, a njih stavili u starateljstvo. Zato jer su svi Slaveni nastali od Hrvata, a šta dokazuje Vučedol i Vinča, kalendar Orion i Šahovnica, Tanajske ploče i Velikaya Horvatiya, legenda o Čehu i Lehu i Mehu i isti jezik, analiza gena, prezime Horvat. Srbi su samo pokrivoslavljeni Hrvati od strane šizmatika Save i Vizantije. Slaveni mogu samo sa tom istinom da se svi ujedine, a to bi bilo previše opasno za ostatak Evrope i zato sve hrvatsko treba sakriti ili izbrisati.

RiP

Interesantno, svi pravoslavni kraljevi Južnih Slovena imaju grob, a katolički ne, iako su katolički bili i do 300g pre pravoslavnih, koji su isto bili prvo katolički! Sve hrvatske, ali i prvog srpskog i prvog crnogorskog i prvog bosanskog kralja je krunisao Rimski papa, a onda SPC sa *****cima izokrene priču, da se Hrvati pokatoličili a ne da se Srbi popravoslavili? Interesantna je i priča oko groba sv. Save kojeg nema, on ili nije postajao ili je sluga sotone i delitelj, kojeg su Osmanlije splile na lomači, namesto da mu je telo sveto i očuvano, ko Stepinčevo? Jedini još sačuvani zapis o počivalištu hrvatakih kraljeva daje Toma Arhiđakon, u svom delu Historia Salonitana, gde piše: Na izrečeno traženje nadbiskupa Lovre presjajni muž Dmitar, nazvan Zvonimir, kralj Hrvata, vratio je crkvi svetoga Dujma crkve svetoga Stjepna i svete Marije u Solinu sa svim njihovim dobrima. Crkve je sagradila i obdarila kraljica Jelena darujući ih splitskoj stolici u trajan posjed. Te su crkve zbog štovanja kraljevskih grobova bile predane na određeno vrijeme redovnicima koji su u njima revno obavljali obrede. Tamo je pokopan i njezin uzvišeni muž kralj Krešimir, zajedno s mnogim drugim kraljevima i kraljicama, u atriju bazilike svetoga Stjepana... Tamo je nađen samo deo sarkofaga te kraljice Jelene (Nađen je i grob kraljice Margarite u Dubrovniku). Ali grobovi kraljeva su ili premešteni ili uništeni dolaskom Vizantije i prvoslavlja, a onda i Turaka.

Slaven

Nema ništa gore od toga, nego kad se braća pokolju oko žene ili zemlje! Ukrajina ima Yarun, a dron pao na Zagrebački Jarun, a HR ima još i Kijevo, Majdan, Žitomir, Lavov...17 istih imena. Ukrajinci su Bjeli Horvati, u selu Stilsko u špiljama su našli i šahovnica iz vremena države Velikaya Horvatiya. Česi, Slovaci i Poljaci imaju legendu o Čehu i Lehu i Mehu, a koja im govori da su nastali od Hrvata iz Hrvatske. Svi su Slaveni zapravo Hrvati, a od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i zločinci Rusi. Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?

Kuna

HRVATSKA SRAMOTA! Odbacili svoju kunu koja im je i na zastavi! Hrvati su jedini južnoslovenski narod, koji ima svoju izvornu valutu KUNU. Najstariji pronađeni hrvatski kovani novac Banovac iz 1235g je na sebi imao kunu zbog "kunovine", a to je koža od živitinje Kune, sa kojom se trgovalo hiljadama godina. Održala se sve do Banovine Hrvatska 1939g, a od nje su je nastavile koristiti i *****e u NDH, onda i Republika Hrvatska od 90ih. Sada je Kuna i na oglednoj kovanici hrvatskog evra, a to je 1 E. Neverovatna istorija i autohtoni novac i ponos Hrvata. Sa druge strane, dinar nije ni srpski, ni južnoslovenski, a došao je iz Rimskog carstva - Vizantije, ko i pravoslavlje i 4c i dvoglavi orao i ćirilica i svo zlo... Hrvati su bili 800g u katoličkoj Austrougarskoj, a imaju manje od 1% mađarizma, a Srbi imaju kako rekoše u SANU oko 35% turcizma. Zašto da Srbi štite vizantijsku ćirilicu i svoj u 500g ******eni i pogrubljeni hrvatski jezik? ******eno "Hrvatsko cvijeće" koje se naziva Bošnjacima, bar ponosno veliča svoje turcizme... Na primeru Bunjevaca, svi Srbi imaju prilike jasno videti kako su sa lažima i pravoslavljem nastali od Hrvata.

Kaj Ba Bre

***

Jezik

Istorija-povijest, Geografija-zemljopis, Nauka-znanost, Zvanično-službeno, Hiljada-tisuća, Komšija-susjed, Obezbeđenje-osiguranje, Porodica-obitelj, Vaspitanje-odgoj, Saobraćaj-promet, Pasoš-putovnica, Hleb-kruh, Apoteka-ljekarna, Penzija-mirovina, Direktor-ravnatelj, Kancer-rak, Štampa-tisak, Flaša-boca, Gas-plin, Trotoar-nogostup, Šarafciger-odvijač, Frižider-hladnjak, Šnicla-odrezak, Pištolj-samokres, Kundrak-usadnik, Nišan-ciljnik, Šaržer-spremnik, Lenjir-ravnalo, Amanet-zavjet, Oluk-žljeb, Kajiš-opasač, Peškir-ručnik, Pantalone-hlače, Jelek-prsluk, Pazar-tržnica, Barjak-stijeg, Kasa-blagajna, Bakšiš-napojnica, Baksuz-nedaća, Pasulj-grah, Šerpa-teća, Supa-juha, Ćebe-pokrivač, Ekser-čavao, Kapija-porta, Paradajz-rajčica, Kašika-žlica, Česma-slavina, Sunđer-spužva, Ortak-suradnik, Dželat-krvnik, Avet-utvara, Bešika-mjehur, Fabrika-tvornica, Selfi-sebić, Ekran-zaslon, Sekretarica-tajnica, Bekstejdž-zapozorje, Tastatura-tipkovnica, Ležeći policajac-uspornik, Vakcina-cjepivo, Pandemija-velepošast, Dezinficijans-raskuživač, Respirator-dišnik, Ambis-bezdan, Influenser-utjecajnik, Frontmen-predvodnik, Fudbal-nogomet, Golman-vratar, Ofsajd-zaleđe, Penal-jedanajesterac, Faul-prekršaj, Selektor-izbornik...

Geni

Srbija treba uzeti bar jedan milion migranata i za jedno 50tak godina, kad SPC i *****ci i propaganda naprave svoje, svi će oni biti veliki i Nebeski srpski narod, najstariji na svetu još od Adama i Eve? Baš kako se to uradilo i posle 500g ropstva. Orban na početku migrantske krize u EU Parlamentu kaže: "Hrvatska i Mađarska i Poljska su kroz istoriju bile zid i bedem odbrane hrišćanske Evrope, sada to opet moraju biti".

Dara iz Karlobaga

Kako je moguće da duplo manja Hrvatska, posle porušene i obnovljene 2/3 zemlje, već 30g ima veći BDP od Srbije, ima i veće plate i penzije, a da za to svi srpski političari i mediji ćute. Ima li bolje pobede od te? Tokom velepošasti Korone, čak 2g je Vučić obećavao da im ga stiže, a kasni za 7 mlrd. E, iako je to duplo manja država sa duplo manje stanovnika... MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa... Nego, ko nas to zavadi? Gde je to vekovno srpsko more na koje *****ci i vizantijsko krivoslavlje ne izbiše ni 40ih, ni 90ih, za koje ćute čke *****čke kukavičke, kojima je Oluja tako maestralno zatvorila usta, da ga niti ne pominju od 95g a letuju u Grčku ili Albaniju... Šta je drugo preostalo Srbima posle 95g sem laži i mržnje, šta drugo imaju, šta drugo mogu?.... Kalinjingrad i Baltičko more je rusko i rešeno je još posle Drugog svetskog rata, a sada su Krim i Crno more isto ruski, a ostao je još Karlobg i bratsko Jadransko more da bude rusko! Zato jer su oni najpošteniji i najantifašističkiji i najmoćniji Sloveni, naša braća i pravoslavci i zaštitnici... Kalinjingrad (Baltička flota). Karlobag (Jadranska flota). Krim (Crnomorska flota).

Ergela

Cela srpska istorija je laž, Šešelj vas u huškanju 90ih lagao BAŠ ZA SVE! Novinari HRT-a došli u katedrali u Magdeburgu i ptali sveštenika, da li je na ulazu u katedralu pisalo, "Čuvaj nas Bože od kuge i Hrvata"? On im je u šoku odgovorio, da li vi stvarno mislite da na katedrali može pisati nešto tako, protiv nekog naroda? To je laž! Kopanjem dalje su našli protestantske knjige u kojima piše da su Hrvati, na papinoj strani, ratovali protiv njih u Tridesetogodišnjem ratu. Dive se hrvatskom ratništvu (Isto ko i Napoleon), a pišu da su zločine radili njihove sluge, verovali vi ili ne, SRBI i Vlasi (Rumuni), PRAVOSLAVCI! Zbog njihovih zločina ih švedski kralj Gustav zove, "Novim plemićima đavola", a Šešelj istinu samo izokrenuo: Njemačka knjiga "CARSKI HERETICI I HRVATI” tiskana nakon Velikog rata 1918. otkriva da su Srbi kao vojne sluge Hrvata činili zločine u Tridesetogodišnjem ratu! Isto tako i za "Bečke konjušare", a konjušnica je bila u hrvatskom Đakovu, još je tu i najstarija je u Evropi, ima 515g (Hrvatska državna ergela). U njoj su Hrvatima bili konjušari mladi Srbi, koji nisu hteli biti Đojleni po muškim haremima u Beogradu. Šešelj je po tradiciji istinu samo izokrenuo i 1000 puta ponavljao Srbima da im postane istina, pored njihovog 500g ropstva, gde nije bilo samo pravilo prve bračne noći: JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA.

21VEK

Najčešće prezime među Slavenskim narodima je Horvat (Horwath), a i hrvatsko prezime Novak, dok Srb ili Srbić nema niko, u Srbiji ga jedva ima. -Analiza gena je pokazala da je najveći odsto južnoslovenskog gena u Evropi eto baš kod Hrvata, a svi o tome ćute. -Poljski kardinal i učenjak Stanislaw Hozjusz (16 vek), piše da je hrvatski jezik, (dalmatinska ikavica) *****injski jezik svih Slavena. -Legenda o ČEHU LEHU MEHU govori o tome da su Česi i Slovaci i Poljaci nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske. -Konstanrin Porfirogenet piše da reč Hrvati znači "zemljovlasnici - oni koji imaju mnoge zemlje". -Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!

Net

Tvrdio da su mu smjestili: Poslušajte kako novi patrijarh Porfirije pjeva *****čke pjesme. ISPOVEST OCA SERAFIMA: Vladika Kačavenda silovao dečaka Milića Blažanovića, koji se razneo bombom! SPC je odgovorna za zločine genocida i etničkog čišćenja, presudio je 1995. sud u Parizu. TRI DESETLJEĆA BRAKA Srđan Đoković otkrio kako je zaveo Dijanu, Hrvaticu koja je rodila najboljeg tenisača svijeta. Haradinaj poručuje: Treba da pokažemo Srbima gde im je mesto i uradimo isto što i Hrvati. SUDAC DOBRONIĆ DOBIO PISMO OD RATNOG INVALIDA: ‘ZDS je još iz himne srednjovjekovnih mornara’. NISMO SLJEDNICI NDH Odbačena tužba Srba protiv Hrvatske! Tražili su 3,5 milijardi dolara za oduzetu imovinu! SRBI U HRVATSKOJ MASOVNO MENJAJU IME I VERU: Hrvati se raduju što nas je sve manje, preko 30.000 Srba se na popisu izjasnilo da su Hrvati-pravoslavci!

More

Prošle godine je u Hrvatskoj radilo oko 11.000 Srba. Srbi, pazite na braću i sestre i mamice, da vam ne kažu da idu da rade i konobare u Hrvatskoj... Republikars Srpkinje najtraženije za se*s na jahtama Jadrana! Prostitucija u jeku sezone na hrvatskom primorju. Srbima je kontroverzna IQ karta rađena po TIMSS i PISA testovima... B92net Kontroverzno istraživanje - "Srbi i Albanci među najglupljim narodima Evrope".

Slaven

Legenda o ČEHU, LEHU I MEHU govori o tome da su Česi i Slovaci, Poljaci, Ukrajinci i Rusi nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske, dole sa juga... a o toj legendi se kod nas ćuti!? Neverovatno, kakav dokaz o tome ko su Sloveni, ime koje je izmislio Konstantin Porfirogenet, samo da ih ne zove Horvatima. Ta legenda postoji u 28 zapisa (neki imaju izmenjena imena), a u jednom iz 13 veka baš Srbi, na srpskom jeziku, govore istoričaru da su ta trojica došla iz zemlje tu pored njih, Horvatska se zove. Ta je legenda dokaz da su svi Sloveni zapravo Hrvati, a što dokazuje i šahovnica iz Vučedola sa najstarijeg indoevropskog kalendara Orion, to dokazuje i hrvatski jezik koji ima sva slovenska narečja (od kojih je najstarija ikavica), to dokazuje i prezime Horvat kod svih Slovenskih naroda, to dokazuje i analiza gena koja je pokazala da Hrvati imaju u najveći odsto u Evropi taj južnoslovenaki gen... Zato ovim Hrvatima treba izbrisati svaki trag, jer su sa tom istorijom i imenom previše opasni za ostale Evropljane, u slučaju da se pod tom istinom svi Sloveni ujedine.

21VEK

***

Vera

Reče Isus: Ja sam put, ISTINA i život, Sotona je lažac, on je otac svih laži! Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes. Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, koja se odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista... Svi smo se mi pokrstili u 7-8 veku iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo, koje je vodio i danas ga vodi Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru (Srbija na Tri mora) i odvojilo se od braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom, a onda ih je Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva, a tu Vizantiju očistio i predao je muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije, koja odmah 1219g autokefiše SPC. Nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatk, obmanitelj, sluga sotone i to zna svaki Srbin.

Banja

Znate li zašto je Bosna postala muslimanska, a Bošnjaci ******eno Hrvatsko cvijeće? Osmanlije dolaze, a hrvatski fratri u Bosni su zaratili sa papom jer nisu hteli da ga priznaju, zato jer su oni svoj-samostalni red siromaha i dobročinitelja! A tada, ko je bio protiv pape pušten je da ga muslimani pregaze. Zato je pregaženo sve pravoslavno na jugu Evrope pa i Bosna, a prva katolička Hrvatska nije, zato jer su je branila i sva katolička braća, posebnoTalijani i Austrougari. Inače, Ivan Pernar u Saboru RH javno reče da je papa izdao Hrvate u Bosni i koga briga... eto, jako interesantna tema kad bi imao ko da o tome piše i govori, recimo, prvo udžbenici? Znate li da na Blajburgu zajedno sa *****ama ima i oko 6.000 muslimana iz Bosne, tog uvenulog Hrvatskog cvijeća, koje je radilo bratsku NDH? Blajburg je, kako reče muftija na komemoraciji, do 95g bio najveće mesto stradanja muslimana u Evropi? Uvenu ono i preko 8.000 u Srebrenici sa Babom dok su radili muslimansku državu i protiv svoje braće katolika i tih muslimana ubijenih na Blajburgu?

Bosna

Hrvati koji kažu da su ostali nepokoreni od Osmanlija LAŽU, zato jer je Bosna cela hrvatska zemlja i svi muslimani u njoj su ******eni Hrvati. Pavelić je to lepo rekao: "Hrvatsko cvijeće"... Turski povjestnik Aali (1542.-1599.) rodom iz Galipolja, TRIDESET je godina živio u Bosni na dvoru bosanskih valija (namjestnika). On je prvi u turskoj povijesti bosansko-hercegovačke Muslimane nazvao HRVATIMA. U svomu djelu Tarihi Aali... Croativ.net KAVAZOVIĆU NA’ ČITAJ: Tko su bili stanovnici BIH u očima Osmanlija... ******eno Hrvatsko cvijeće koje se naziva Bošnjacima radi protiv svoje braće, iako su oni 90ih primili 300.000 bošnjačkih izbeglica, ujedinili se sa Armijom BiH na Korani, spasili bošnjake u Bihaču većeg zla od Srebrenice, izbili pred Banja Luku, akcija Maestral i oslobodili južnu i zapadnu Bosnu... Hrvati radili zločine? Nad Bošnjačkim civilima i vojnicima koji su primili koljače mudžehedine, sa pravom su ih pobili. Babo ih obmanio da tu imaju muslimansku državu, a koja je stvorena sa hrvatskim banom Kulinom, a čija povelja počinje sa: U ime Oca i Sina i Svetoga Duha...Amin. Šta vas toliko muči istina da ste prodali veru za večeru? Srbi sa Vizantijom i Svom, a Bošnjaci sa Osmanlijma?

Mile

Kad dođeš pred Bogom i on te pita, zašto si svesno bio u Crkvi koja se odvojila od Boga i svoje braće u 11 veku, koja te huška i truje da si bolji i veći i pravoslavniji od njih, da si najstariji još od Adama i Eve, davala ti Nebesku gore i Veliku Srbiju dole, a i vekovno srpsko more, vodi te na litije zbog imovine i protiv gejeva, odlikuje i svecima proglašava zločince, huška na ratove i genocide i sustavno širi mržnju, a ti i dalje svesno do smrti ostao u njoj... šta ćeš odgovorit? Pa uključi mozak, čoveče! Ako su *****e silom pokatoličili Srbe tokom rata, oni su se posle rata valjda vratili u svoju veru i opet su pravoslavci? Pa misli malo sam, a ne da za tebe misle satanisti iz SPC i njeni *****ci? Vizantija je priznala i autokefisala SPC 1219g i tada su se Srbi popravoslavili sa Savom i Vizantijom, a Hrvati ni po cenu života ne menjaju veru i.

Vera

Jasno je sve! Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme brat Srbin se punio sa mržnjom prema braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more, a šta katolička braća sprečiše i 40ih sa *****ama i 90ih sa Braniteljima... "Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".

Karma

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Osmanlije tu Vizantiju, koja je podelila Isusovu Crkvu u 11veku, ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u muslimansku Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Rimski papa je od priznanja Hrišćanstva i prvog pape Siricija 385g nenadvladiv! Islam je spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide da se širi. Neki katolički fratri su pisali u 16 veku, dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.

Gugl

Tanajske ploče 3vek. Velikaya Horvatiya 5vek. Ugovor sa papom Agatonom o pokrštavanju Hrvata 680g. Legenda o Čehu i Lehu i Mehu, koja kaže da su Česi i Slovaci i Poljaci nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske. Splitski evanđelistar 7vek. Višeslavova krstionica 8vek. Tomislav kralj Hrvatske 925g prve i najstarije kraljevine među Južnim Slovenima. Osorski evanđelistar sa molitvom za kralja Zvonimira 11vek. Bašćanska ploča 11vek. Novac Banovac 1235g. Faust Vrančić prvi rečnik u Evropi 1595g.

Tesla

Gde to piše da je Tesla Srbin? Pokažite jedan njegov dokument gde to piše, a sve dokumente su uzele srpske tajne službe iz njegove sobe u Njujorku, nakon šta je FBI uzelo njegove planove. Sve dokumente je dobio od Hrvatske, Zagrebu, rodnu listu, ličnu kartu, pasoš...gde je to sve? Zašto se to ne pokazuje po svim srpskim portalima, svaki dan? Zašto se to nije dalo Evropskoj Komisiji, da se spreči da Tesla bude na hrvatskom evru, a uzalud se kukalo tamo da ga Hrvati svojataju..? Srbi ga svojataju samo zbog pravoslavlja, a uzele ga Hrvatima srpske tajne sližbe, tako da ga posle smrti kremirali uz Tamo daleko, spalili ga da se nemože napraviti DNK analiza. Tesla je po očevoj strani Hrvat, a po majčinoj Srbin. Sam je napisao da je njegov deda u vojsci prešao na pravoslavlje, zbog žene-babe Srpkinje i to dok je bio u vojsci, zato je i njegov otac bio prvo vojni pop... Gde je to Tesla napisao ili rekao da je neko njegov ubijen u Jasenovcu, *****ci su to rekli, on nikada! Hrvatska je svetu dala Teslu, on je hrvatski izumitelj i velikan iz Smiljana, koje god nacionalnosti i vere i boje kože bio i.

Vera

Za sve je kriv onaj vizantijski sluga i prvi huškač i trovač i delitelj, sv. Sava. Koji je, kad se Crkva cepala, obmanjivao Srbe da se odvoje i izdaju svoju braću katolike i Papu, da prodaju veru za večeru i obrnu se Vizantiji i 500g ropstvu. Nikada neću zaboraviti kad je Patrijarh Pavle (koji je 91g onako slao popove po RH i BiH da ispiru mozak Srbima i huškaju ih na rat i genocid za Veliku i Nebesku Srbiju), rekao isprerd Savinog hrama, za srpsku TV, kako je sveti Sava bio taj, koji je u vreme kad se Crkva delila, vodio Srbe "na pravi put" i zato je on sada kako reče, "temelj SPC". Tako je i on priznao kakvo je huškačko zlo bio taj Sava! Zašto se o tome otvoreno ne govori, kako je to on odveo Srbe od šizme, do bitke na Kosovo polje, 500g ropstva i onda mitova i legendi i laži i obmana i pokretanja ratova i genocida... Nema više Vizantije, a Rusija ne može da je menja jer će isto završiti ko i ona. Aja Sofija (Iz koje je Vizantija trebala da upravlja sa celom Crkvom), je na vreme ispravljena sa minaretima iz tog vizantijskog i satanističkog krivoslavnog zla, a ovo ostalo polako propada ili se cepa i autokefiše međusobno. A jasno je da mira očito neće biti, sve dok opet ne dođu Turci, da isprave i taj hram sv. Save, onako sa minaretima ko Sofiju, a posle će narod imati neke šanse za mir?

Tradicija

Porazom na Kosovu polju 1389g Srbi su izgubili svoju državnost i postali turski vazali, a Turci su se svojom okrutnošću i silom okomili na srpsku društvenu elitu, na mlade Srbe Đojlene po muškim haremima u Beogardu, na srpski Hrišćanski narod koji je bio izložen nasilju, ponižavanju i istrebljivanju. Taj i takav način turske vladavine prema Srbima, kao stanovnicima drugog reda, ostavio je posledice na mentalitet, način razmišljanja i delovanja srpskog vođstva i naroda. Da bi opstali, morali su se služiti sa raznim izmišljotinama i smicalicama i mitovima i krivotvorenjem činjenica, lukavstvom, podvalama i lažima i obmanama, a koje su sa vremenom postale srpska tradicija, eto do dana današnjeg... Dobrica Ćosić (Otac srpske nacije) kaže da je temelj srpskog identiteta laž, a temeljno Biblijsko učenje kaže da je sotona “otac svih laži“, a Isus kaže: Ja sam, put, istina i život... Deobe: Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno... Izjave: Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž. -U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina. -Laž je u samom biću Srbina. Laž je srpski državni interes!

21VEK

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u svojoj povelji piše: ...Ko god započinje rat zna da svaki rat neizbežno izaziva stradanje civila i da su civilne žrtve često brojnije od vojnih. Prema tome, onaj ko započinje rat unapred zna da će njegovo stanovništvo stradati, ali se svejedno odlučuje za rat radi ostvarenja nekih političkih ciljeva. A neuspeh u ostvarivanju tih ciljeva, gubitak rata i stradanje agresorovog civilnog stanovništva nisu nikada u istoriji bili definisani kao zločin suprotne strane... Nemoguće je da Srbija ne zna da ‘Oluja’ i ‘Bljesak’ predstavljaju, sa stanovišta međunarodnog prava, legitimne vojne operacije radi oslobađanja državne teritorije zaposednute od strane neke druge države uz pomoć pobunjenog lokalnog stanovništva. Celokupna međunarodna zajednica smatra te operacije legitimnim i u skladu s međunarodnim pravom, pa zato Srbija svojim nepriznavanjem tih operacija stavlja samu sebe s one strane međunarodnog prava....

Ukrajina

Ukrajinci kažu da su im Hrvati primer i uzor kako se junački brani svoja zemlja, a kad će im više ta ukrajinska Oluja, stvarno im ovo ispada ko "vetrić iz gu*ice", a ne maestralna akcija čišćenja i oslobođenja? Da se podsetimo: "Neće to *****ama biti nekakva vojna akcija Oluja, ma biće samo jedan vetrić iz gu*ice, u narodu poznat ko puvanac iliti spuvanac". Molim Boga da Ukrajinci naprave Oluju da ko i Hrvati očiste svoju zemlju, iako me nije briga za njih, samo hoću da čitam srpske komentare kukanja i kmečanja, ko i ove od 95g...

Bravo

Vilsenova bolest se dobije zbog bakra, može pobjediti bakroza. Svaka čast.

Jezik

Logično da treba i čistiti svoj jezik od već usvojenih tuđica i štiti ga od novih, posebno internetskih, invazivnih - napasnih englizama! Ne postoji srpski jezik, to je hrvatski jezik i zato ga *****ci ne štite, njima paše da ostanu svi turcizmi i da se usvajaju nove tuđice... Očito neko nameno daje idiotske predloge, samo da se mogu rugati posle po medijima, ali Hrvati na kraju dobiju baš super prevedenu reč. Pratim to još od one prve reči koju su preveli posle rata, a to je udomitelj - udomiteljska obitelj za decu bez roditelja, tako je sve počelo plemenito i nastavilo se... Svi štiti svoj jezik i ponose se himnom, a samo Srbi ne!?

Zik

Hrvati su jedini koji imaju sva slovenska narečja, to je dokaz da su svi slovenski jezici nastali od hrvatskog, a poljski istoričar Stanislav Hojuz je to i napisao još u 16 veku, rekao je da su svi ti jezici nastali od dalmatinske ikavice.

Jezik

Lijepe riječi su ukras

Vuk

1. Svaki narod štiti svoj jezik, sem Srba! ZAŠTO! 2. Hrvati ne izmišljaju reči, nego tuđe prevode u svoje. 3. Ima li bolji dokaz od ovoga da i Srbi govore hrvatski? Zasto govorit engleska sauna, a ne hrvatsko znojilište? Zasto govoriti eng, detektor, a ne hrv. dojavljivač? Zašto govoriti eng. selfi, a ne hrv. sebić. ....sve je tu jasno.

Dim

Smokdetektor na engleskom i znači dimodojavnik i pravim Englezima to isto zvuči "smešno" ko i nama naša reč. Isto ko i onaj primer da imamo kišobran, a smešan nam bio tokom Korone onaj engleski vizir preveden ko kihobran? O jeziku se treba brinuti, baš ovako kako to rade Hrvati i jedino šta to treba raditi više i brže i bolje, da to rade jezikoslovci pod upravom države-ministarstva školstva npr.

Prestrujnik

O jeziku se treba brinuti, baš ovako kako to rade Hrvati i jedino šta to treba raditi više i brže i bolje, da to rade jezikoslovci pod upravom države npr. ministarstva školstva. Logično da treba i čistiti svoj jezik od već usvojenih tuđica i štiti ga od novih, posebno internetskih, invazivnih - napasnih englizama! To bi trebao biti jedan od bitnih poslova jezikoslovaca i države. Ne postoji srpski jezik, to je sve hrvatski jezik i zato ga *****ci ne štite, njima paše da ostanu svi turcizmi i da se usvajaju nove tuđice, da se udalje od hrvatskih korena i sa verom i jezikom i pismom. Hrvati su jedini Sloveni koji imaju sva slovenska narečja, to je dokaz da su svi slovenski jezici nastali od hrvatskog. Očito neko namerno daje idiotske predloge, samo da se mogu rugati posle po medijima, ali Hrvati na kraju uvek odaberu pravu. Pratim to još od one prve reči koju su preveli posle rata, a to je udomitelj - udomiteljska obitelj za decu bez roditelja, tako je sve počelo plemenito i nastavilo se... Problem je to šta Srbin misli da je veći frajer ako govori engleski npr. influenser, namesto da kaže na svom hrvatskom, utjecajnik? Svi narodi štite svoj jezik i ponose se himnom, Srbi ne! ZAŠTO?

/ Najnovije