Bio je živ zakopan tri dana u grobu i sve je prenosio uživo

Radiosarajevo.ba
Bio je živ zakopan tri dana u grobu i sve je prenosio uživo
Za većinu ljudi, ideja da bi mogli da budu živi sahranjeni, prava je noćna mora.

John Edwards nema taj problem. On je sam odlučio da provede tri dana i tri noći ispod zemlje, zakopan u sanduku koji liči na mrtvački.

Ipak, nije bio u pitanju klasičan mrtvački sanduk, jer u njemu ne bi preživio toliko dugo. Njegov sanduk bio je osvjetljen i opremljen tako da može uživo da se uključi na društvene mreže. Zvuči kao avantura, ali Edwards ne radi sve ovo zabave radi ili avanturizma.

Edwards (61) je bivši narkoman i alkoholičar. "Čist" je više od dvije decenije, od kako se, kako je objasnio BBC-u, susreo sa Bogom prije 27 godina.

Zbog zavisnosti o različite supstance, alkohol i samoubilačkih težnji, izgubio je više od 20 prijatelja prethodnih godina, pa danas želi da pomogne onima koji imaju isti ili sličan problem sa kojim se on borio veći dio svog života. Otkako se okrenuo vjeri, pomaže ovisnicima molitvom, a oni mu se često obraćaju. Upravo zbog pisama, mejlova i poruka koje mu svakodnevno šalju, Edwards je odlučio da ide pod zemlju na tri dana.

"Moj plan je bio da na njihova pitanja odgovorim iz groba prije nego što oni sami završe u njemu. Želio sam da im uputim poruku nade", kaže Edvards.

Kaže da nije klaustrofobičan, ali ipak jeste bio malo uplašen.

"Kada legnete unutra i poklopac se zatvori, čujete bacanje zemlje na sanduk, malo je zastrašujuće", rekao je Edwards.

Sanduk u kome je ležao napravljen je specijalno za njega. Veći je i širi u odnosu na klasične sanduke. Dimenzije su mu 2,4 metra sa metar sa 1,3 metra. Kroz dvije cijevi koje od sanduka vode ka zemlji dobijao je vazduh, a kroz njih su mu saradnici dostavljali hranu i vodu. Također u svom sanduku, Edwards je imao i prenosivi WC.

Buran život kakav je živio napravio je od njega majstora preživljavanja. Nakon seksualnog zlostavljanja i mentalnih problema, Edvards je živio na ulici kao beskućnik. Više puta se predozirao, ali je uvijek uspijevao da se spasi, zbog alkohola morao je na transplantaciju jetre i preživio je rak dva puta.

Sada želi samo jedno - da dospije do što više ljudi i pomogne i njema da se spasu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije