Bio haos na Twitteru: Skontali da svi cijeli život pogrešno slažemo meso u zamrzivač

Radiosarajevo.ba
Bio haos na Twitteru: Skontali da svi cijeli život pogrešno slažemo meso u zamrzivač
Foto: Pixabay / Ilustracija

Sigurno ste nekad primijetili rebrasto dno zamrzivača, no možda se niste previše zamarali s pitanjem postoji li razlog da je takvo. Ta tema je zainteresirala mnoge na društvenim mrežama.

S koliko ste godina prvi put shvatili zašto dno zamrzivača ima rebrastu površinu, pitala je na Facebooku korisnica Lillie Jeffery i započela vjerojatno najopširniju raspravu o rebrastom dnu zamrzivača koja se ikad odvijala na nekoj društvenoj mreži.

Sigurno ste i sami nekad primijetili rebrasto dno zamrzivača, no možda se niste previše zamarali pitanjem postoji li razlog zašto je takvo. Kako god, Lillie Jeffery je ponudila i odgovor.

Ona kaže da je dno takvo da bi se paketi mesa mogli slagati okomito jedan pored drugog.

Mnogi su priznali da onda čitav život pogrešno slažu meso u zamrzivač, pa je najčešći komentar na Facebooku bio kako 'to ima smisla'. No našlo se i onih koji se s njom ne slažu. Neki tako smatraju da je rebrasto dno napravljeno da bi sa mesa mogla oticati krv i druge tekućine, a po nekima je jedino objašnjenje da je razlog bolje protjecanje hladnog zraka.

Jedan je korisnik tako Lillie odgovorio da 'njena ideja nema smisla jer se meso mora hladiti brzo i ravnomjerno, što u vodoravnom položaju nije moguće pa bi se brzo kvarilo i bilo opasno po zdravlje'. Njen post i lavinu komentara prenijeli su mnogi veći britanski portali poput Daily Maila i The Sun-a pa od danas možda neki svoje pakete mesa u zamrzivače slažu - okomito.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije