Bill Gates otkrio koje tri vještine trebate imati za uspješnu karijeru

Radiosarajevo.ba
Bill Gates otkrio koje tri vještine trebate imati za uspješnu karijeru
EPA / Arhiv
Na osnovu podataka koje je prikupio u istraživanju osnivač Microsofta i najbogatiji čovjek na svijetu otkrio je tri vještine koje čovjek treba imati da bi u budućnosti izgradio uspješnu poslovnu karijeru.

Prema Gatesu, potrebne su vam tri vještine: poznavanje prirodnih nauka, inženjerstva i ekonomije, prenosi Independent.

"Zaista vjerujem da će u budućnosti karijera umnogome zavisiti od osnovnih znanja iz oblasti prirodnih nauka, matematike i ekonomije. To ne znači da morate naučiti da programirate, ali morate razumjeti šta inženjeri mogu, a šta ne mogu uraditi", rekao je Gates u razgovoru s izvršnim urednikom LinekdIna Danielom Rothom, te dodao da će ljudi zaposleni u ovim oblastima biti “pokretači promjena u svim institucijama”.

Bill Gates je nedavno objavio i kako će osnovati fonda u vrijednosti od milijardu dolara koji će biti namijenjen za borbu protiv klimatskih promjena putem ulaganja u proizvodnju čiste energije. Gates će voditi grupu investitora čije bogatstvo iznosi ukupno oko 170 milijardi dolara, a među kojima su Richard Brenson, direktor “Amazona” Jeff Bezos i Jack Ma, osnivač kineske kompanije za elektronsku trgovinu “Alibaba”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije