Berlin: Kolege s posla dobili na jackpotu, uplatili 18, dobili 42 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Berlin: Kolege s posla dobili na jackpotu, uplatili 18, dobili 42 miliona eura
FOTO: EPA / Eurojackpot
Dvojica muškaraca iz Berlina, koji su kolege na poslu, dobili su EuroJackpot od 42 miliona eura.

Dobitnici su vidjeli na televiziji da je EuroJackpot otišao u Berlin-Neukölln i odmah su provjerili svoje brojeve.  Lutz Trabalski iz Loto Berlina je rekao da kolege svake sedmice igraju zajedno loto i da su uložili 18,50 eura. Nakon nekoliko dana su se javili lutriji. 

"Bio sam iznenađen koliko je miran bio", rekao je Lutz Trabalski o dobitniku koji se pojavio pred njim.

Njegov kolega i sudobitnik je ostao na poslu. Dobitni brojevi su bili 15, 23, 28, 33, 36 te 4 i 7.

"Normalno, nije najbolja ideja za prijenos novca ide na tekući račun. Ako neko živi u nekom selu, a dobitni račun lokalne banke iznenada doseže milione, ne može se računati na poštivanje bankovne tajne. Savjetujem da novac ostavite u velikoj banci. Također dobitnicima savjetujem da samo partneru govore o dobitku nikako maloljetnoj djeci, dobitak na lutriji nije lako probaviti ni za odrasle, a djeca su potpuno preplavljena", kaže Trabalski.

Već su nailazili na dobitnike lutrije čija djeca nisu htjela u školi "podići prst" nakon dobitka. Drugi bi objavili dobitak u razredu - nakon toga roditelji su se bojali iznude i otmice djeteta.

Trabalski također preporučuje da dobitnici ostanu u poznatom okruženju za sada i prije svega zadrže posao.

"Većina sretnih ljudi "zaglavi se" u životu. Rad daje strukturu i društvene kontakte. Dobitnici na lutriji ne moraju nužno biti i sretni ljudi", kaže Trabalski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije