Beba joj spasila život: "Prije svih ljekara je znao, niko mi nije vjerovao"

Radiosarajevo.ba
Beba joj spasila život: "Prije svih ljekara je znao, niko mi nije vjerovao"
Facebook / Sarah Boyl
Dvadesetšestogodišnja Sarah Boyl iz Staffordshire u Engleskoj majka je jednogodišnjeg dječaka Teddyja.

Kada je imao samo šest mjeseci Teddy je odjednom počeo da odbija dojenje. Za Sarah, to je bio prvi i dovoljan znak da nešto nije u redu. 

Kako ova mlada žena kaže, njen sin je počeo da biva uznemiren svaki put kada bi ga prinjela dojci, naročito desnoj.

Narednih nekoliko nedjelja je pokušavala da podoji dijete na sve moguće načine, međutim ništa nije "palilo". 

Prvo što je pomislila jeste da nešto nije u redu s njenom bebom i njegovim vratom, ali je ubrzo saznala da ima rak. Sada vjeruje da je mlijeko zapravo imalo drugačiji ukus koji se nije dopao Teddyju.

"Bio je jako nesretan. I ja sam. Srceparajuće je kada beba od šest mjeseci odbacuje svoju majku", rekla je ona.

Shvativši da nešto ozbiljno nije u redu, odlučila je da ode kod ljekara kako bi snimila cistu za koju je godinama znala da postoji.

Dva puta prije toga radila je testove koji su pokazivali da ne postoji velika opasnost od kancera.

Benigna cista u desnoj dojci dijagnosticirana joj je 2013. godine. Kada je tražila od ljekara da je ponovo skeniraju, rekli su joj nema razloga za brigu, prenosi metro.co.uk

Međutim, njen sin i dalje je odbijao dojenje, a ona sama primijetila je da je cista postala tvrđa i bolna i da je njena dojka promijenila oblik. Otišla je ponovo kod ljekara na skeniranje, a biopsija je kasnije potvrdila rak.

Sarah je trenutno na polovini liječenja hemoterapijom, a morat će da se podvrgne dvostrukoj mastektomiji i kasnije rekonstrukciji grudi. 

"Niko ne može da kaže da li je rak otkrio Teddy, ali znam da je sve moglo da bude drukčije da sam slušala ljekara, a ne njega. Zbog Teddyja sam sada na liječenju",  kazala je Sarah te dodala kako joj je sin spasio život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije