Beba delfina uginula zbog fotografije za Instagram? Ovo prelazi svaku mjeru

0
Radiosarajevo.ba
Beba delfina uginula zbog fotografije za Instagram? Ovo prelazi svaku mjeru
Foto: Dailymail.co.uk / Uginula beba delfina

Beživotna beba delfina pronađena je ispod mosta na Floridi, u Sjedinjenim Američkim Državama, te se vjeruje da je mladunče delfina umrlo nakon što ga je muškarac iz Floride izvukao iz mora kako bi napravio fotografiju za Instagram.

Osumnjičeni 19-godišnjak još uvijek nije optužen i tvrdi da je jednogodišnji muški delfin već bio mrtav kada ga je pronašao ispod mosta pored Nassau Sounda.

Ali tinejdžer, koji nije imenovan, podijelio je postove prije toga braneći se i nazivajući smrt delfina "nesrećom" i 'fotografijom za sva vremena'.

Predrag Kojović: "Mogli smo biti odlični đaci, sada molimo za dodatni rok"

Predrag Kojović: "Mogli smo biti odlični đaci, sada molimo za dodatni rok"

Morski biolozi su kasnije potvrdili da je delfin koji je pronađen mrtav u srijedu, 23. augusta isto kao ono koje je mladić pokazivao na slici.

Oba posta su od tada obrisana, ali ne prije nego što su izazvala opšti bijes i čak federalnu istragu. Vođena od strane Nacionalne uprave za okeane i atmosferu (NOAA), istraga još uvijek nije dovela do optužnice.

Uginula beba delfina
Foto: Dailymail.co.uk: Uginula beba delfina

Doktorica Quincy Gibson iz Programa za istraživanje delfina na Univerzitetu Sjeverne Floride rekla je u utorak, 22. augusta da se razlika vidi u leđnoj peraji životinje.

"Oblik odgovara onom na fotografiji gdje drži delfina", rekla je Gibson medijima, nakon što su je lokalni zvaničnici za zaštitu divljine uključili u istragu.

Gibson je dodala da je fotografija napravljena od strane tinejdžera, koji je kasnije branio svoje postupke u intervjuu za medij, gotovo sigurno napravljena ispod mosta gdje je mrtvo mladunče delfina nedugo poslije pronašao biolog.

Drugi stručnjak za okeane potvrdio je Gibsonove tvrdnje, a lokalni ribar je dodao da je vidio tinejdžerov ponovno podijeljeni post na internetu, piše Dailymail.

Ukoliko bude optužen, tinejdžer bi mogao dobiti kaznu do 34,5 hiljada dolara (62,4 hiljade KM), godinu dana zatvora, a moguće su i dodatne novčane kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije