Barbie lutka u čast legendarnoj pjevačici rasprodana u par minuta

0
Radiosarajevo.ba
Barbie lutka u čast legendarnoj pjevačici rasprodana u par minuta
Foto: Mattel / Lutka Barbie u liku Stevie Nicks

Čini se kako 'Barbiemanija' ne posustaje!

Dokaz tome je i neviđena navala na Barbie-lutku u stilu 70-ih, koju je Mattel lansirao u čast 75. rođendana zvijezde legendarnog rock banda 'Fleetwood Mac'.

Lutka je inspirirana odjećom Stevie Nicks sa naslovnice kultnog albuma 'Rumours' iz 1977. godine.  Oni koji su upoznati s potpuno crnim kompletima zvijezde, stilom koji je brusila od 70-ih, prepoznat će njen specifičan izgled u lutkinoj crnoj haljini lepršavih rukava, čizmama s platformom i tamnom smokey eye šminkom. Naravno, može se pohvaliti i njezinim prepoznatljivim plavim šiškama, kao i tamburinom u ruci.

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

"Kad mi je Mattel došao s pitanjem bih li željela da naprave Barbie lutku u stilu naslovnice 'Rumours', bila sam oduševljena", rekla je Nicks. "Naravno da sam se zapitala: "Hoće li izgledati kao ja? Može li imati moj duh? Bi li imala moje srce…' Kad je pogledam, vidim sebe sa 27 godina — naviru mi sjećanja na izlazak na veliku pozornicu u toj crnoj odjeći i tim prekrasnim čizmama — doista vidim sebe. Kroz što smo sve prošli od 1975., bitke koje smo vodili, lekcije koje smo naučili — svi zajedno. Ja sam ona, a ona je ja. Ona apsolutno ima moje srce."

Lutka, koja košta 55 dolara (102 KM), puštena je za predbilježbu u ponedjeljak ujutro 1. oktobra, ali čak i nakon što je ograničena na 10 kupnji po kupcu (i 30 kupnji po kupcu na Amazonu), rasprodana je gotovo odmah.

Lutka Barbie u liku Stevie Nicks
Foto: Mattel: Lutka Barbie u liku Stevie Nicks

Premda više nije dostupna na web stranici Mattela, sada se prodaje na aukciji na Ebayu, a ni jedna ne kreće od manje od 100 dolara. Prodaju se munjevito, a procjenjuje se da bi mogle dostići cijenu i do 1000 dolara (1860 KM).

Nova lutka lansirana je uoči turneje Stevie Nicks pod nazivom 'Love in Concert', koja počinje 10. februara u Mark G Etess Areni u Atlantic Cityju, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije