Banjolučanin na splitskoj plaži bacio udicu i ostao frapiran šta je izvukao iz mora

Radiosarajevo.ba
Banjolučanin na splitskoj plaži bacio udicu i ostao frapiran šta je izvukao iz mora
Foto: Dino Stanin / Pixsell / Banjolučanin na splitsku plažu bacio udicu i ostao frapiran kada je vidio što je izvukao

Mladi par iz Bosne i Hercegovije, Banje Luke, oboje sezonski radnici u Splitu, sinoć su iza radne smjene u jednoj splitskoj pizzeriji, otišli u ribolov na Trstenik.

To im je omiljeni ritual svake noći, a kako nam javlja momak iz Banje Luke, koji ne želi da mu objavimo ime, oko četiri sata ujutro doživjeli su šok kad im je štap odvuklo "nešto veliko".

"Bili smo na Trsteniku, ispod onoga beach bara podno hotela Radisson, tamo kraj bova. Dubina nekih pet, šest metara i vrlo blizu same plaže kad smo ulovili nešto za što sam u početku mislio da je ugor. Potom smo ga izvukli na plažu i ustanovili da je ajkula. Imao je nekih 35 do 40 centimetara...Nije nam bilo svejedno, udario nas je adrenalin, pa smo ga samo slikali i odmah potom vratili u more", ispričao je Banjolučanin, a piše Slobodna Dalmacija.

Ulov mladog paar iz Bosne i Hercegovije, Banje Luke  - undefined

Slobodna Dalmacija: Ulov mladog paar iz Bosne i Hercegovije, Banje Luke

Ribolovom se bavi od malih nogu, ali nikada ranije, kaže, nije vidio ajkulu.

"Kako sam iz Banje Luke, pecao sam u Vrbasu pastrve, a na splitskim sam plažama znao uloviti samo koju srdelu, komarču ili neku divljač, ali nikada morskog pasa", priča ovaj sezonac.

Ulov mladog paar iz Bosne i Hercegovije, Banje Luke - undefined

Slobodna Dalmacija: Ulov mladog paar iz Bosne i Hercegovije, Banje Luke

Dok ne dobijemo službenu potvrdu od stručnjaka s Instituta za ribarstvo o kojoj se vrsti ajkule radi, napisat ćemo samo da bi u pitanju mogao biti kostelj ili pena, a oni su bezopasni.

Možda je stoga prava šteta da ga mladi kuhar iz Banja Luke nije okrenuo na gradele. Navodno su jako ukusni i nisu zaštićena vrsta.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije