Čovjek koji ima najmanje sreće na svijetu: Nije ni znao da je milioner

Radiosarajevo.ba
Čovjek koji ima najmanje sreće na svijetu: Nije ni znao da je milioner
Foto: DAWN / Muhammad Abdul Qadir koji inače živi u siromaštvu, saznao je da ima na svom računu u banci više od 30 miliona maraka

Muhammad Abdul Qadir koji inače živi u siromaštvu, saznao je da ima na svom računu u banci više od 30 miliona maraka.

Muhammad, koji inače živi u siromaštvu, saznao je da ima na svom računu u banci čak 2,3 milijarde rupija, odnosno više od 30 miliona maraka. Da je milioner, možda nikada ne bi ni saznao da nije na njegova vrata pokucala Federalna agencija za istrage (FIA), koja ga je privela, piše Kurir.

Ovaj prodavač sladoleda iz Pakistana, ili je najsretniji čovjek na svijetu ili najveći baksuz.

Naime, inspektori FIA-e istraživali su međunarodnu prevaru u vezi s pranjem novca, koja je uključivala desetine lažnih bankarskih računa, pa su tako došli i do Qadira.

"Ja sam čovjek koji ima najmanje sreće na svijetu", rekao je on i dodao da samo što je saznao za ogroman novac, više ga nije bilo.

Qadir je priznao da je to što je postao nesuđeni milijarder, okrenulo njegov život naopačke. On priča da mu se sada komšije smiju i da se ne osjeća sigurno jer se plaši da bi glasine o neobičnom bogatstvu mogle da ga dovedu u probleme.

Prije dvije godine Državna banka Pakistana obavijestila je FIA-u o sumnjivoj transakciji u navodnom računu Qadira, koji je bio otvoren između 2014. i 2015. godine, kada su netaknuti milioni povučeni.

FIA je ocijenila da Qadir nije bio umiješan u to, iako je račun bio otvoren korištenjem validne kopije njegove lične karte, iz prostog razloga - Qadir ne umije ni da piše.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije