Baka pokazala trik za otvaranje tjestenine: "Ne treba vam nikakav alat"
Iako se čini kao da je najjednostavniji način uzeti nož ili makaze i odrezati vrh, jedna baka iz Italije je pokazala još jednostavniji trik za otvaranje tjestenine.
Baka Elda, kako se zove na svojim društvenim mrežama gdje objavljuje recepte za italijanske specijalitete, kaže da za otvaranje kesice špageta nije potreban nikakav alat.
"Špagete nikad ne režete makazama", kaže Elda u videu dok pokazuje "pravi način".
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
Sve što trebate je držati kesicu sa špagetima uspravno i čvrsto objema rukama tako da tjestenina bude grupirana u jedan kompaktni snop te snažno udariti po kuhinjskom stolu. Kesica će se lako otvoriti.
Ljudi su bili oduševljeni ovim trikom, a video je preplavio društvene mreže, prenosi 24sata.hr.
Slavna kuharica riješila dilemu: Treba li u vodu za kuhanje tjestenine dodati ulje?
"Bake su uvijek u pravu", bio je jedan komentar.
"Sve ove godine sam pogrešno otvarala špagete", dodala je druga.
Pogledajte video:
@nonna.elda.cooks SPAGHETTI #Nonna #Italianfood #italiancanadian #nonnacooks #Toronto #cook #spaghetti #pastatiktok #pasta #learntocook #simplerecipes #food #italians
♬ original sound - Elda 🇮🇹 & Alessandra🌈
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.