Bajkovita prirodna scenografija: Najljepše plaže Italije

Radiosarajevo.ba
Bajkovita prirodna scenografija: Najljepše plaže Italije
Foto: Pixabay / Ilustracija

Okružena morem sa skoro svih strana, Italija je idealna destinacija za ljetovanje.

Tokom jula i augusta italijanska obala je prepuna turista. More je bezbjedno i čisto, plaže su uređene, a sadržaj na njima prilagođen svima.

U ovoj zemlji postoji veliki broj predivnih plaža i zato je veoma teško odabrati onu najbolju. Na kraju krajeva, sve plaže Italije su predivne, sa svojom prirodnom scenografijom koja podsjeća na bajku. Najveći broj plaža se nalazi u mirnom okruženju i one mogu biti pravi raj ukoliko želite da se osamite i odvojite od popularnih i prebukiranih turističkih mjesta.

Ono što je najvažnije, sve italijanske plaže su veoma čiste i nude vam bezbjedna mjesta za kupanje i uživanje. Oni koji su jednom posjetili skrivenu italijansku plažu, vraćaju se na to isto mjesto i slijedeće godine.

Mi vam upravo predstavljamo tri najljepše plaže u Italiji:

Cefalù, Sicilija

Iako je na plažama oko Sicilijanskog grada Cefalù uvijek gužva, taj grad živi svoj paralelni život kao maleno ribarsko mjesto. Dugačke plaže s bezbroj malih uvala i pitoreskni pejsaži na obali će vas definitivno napuniti dobrim vibracijama.

Ilustracija - undefined

Cefalu

Sant’Andrea, Elba, Toskana

Ova prekrasna pješčana plaža okružena je raznolikim lounge barovima, ali u ugodnoj mjeri tako da vam ne kvari ugođaj dok uživate u kupanju. Plaža je idealna i za djecu jer je ulaz u dublje more prilično dalek od obale. Oprobajte se i u vodenim sportovima dok ste na Sant'Andrei- ronjenje, jedrenje, surfanje...

Ilustracija - undefined

Elba

Alghero, Sardinija

Alghero je jedan od najšarmantnijih gradova na prekrasnoj Sardiniji. Prekrasne plaže protežu se sjeverno od od ovog gradića, ali su tamo i veće gužve. Ipak dvije mirne plaže bijelog pijeska, plavetnog mora Le Bombarde i Lazaretto nalaze se 8 km južnije.

Ilustracija - undefined

Alghero 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije