Australski vatrogasci pokazali izvajana tijela u humanitarne svrhe

1
Radiosarajevo.ba
Australski vatrogasci pokazali izvajana tijela u humanitarne svrhe
Foto: Bored Panda / Vatrogasci iz Australije

Prvi australijski vatrogasni kalendar izašao je 1993. godine kao podrška Fondaciji dječje bolnice, u cilju istraživanja opekotina kod djece. 

Od tada je prikupio više od 3,2 miliona dolara za razne dobrotvorne svrhe, a s obzirom na dosadašnji razvoj 2020. godine, zaista je potreban i ove godine.

"2019. i početak 2020. Bila užasavajuća, a svijet je tugovao s Australijom dok smo patili od katastrofalnih požara i procijenjenog gubitka od milijardu životinja iz naše raznolike autohtone divljine", objasnio je tim australskog vatrogasnog kalendara u izjavi za Bored Panda. 

Vatrogasci iz Australij - undefinedFoto: Bored Panda: Vatrogasci iz Australije

"Iako su požari možda nestali, uništene šume onemogućile su povratak mnogih divljih životinja u svoja prirodna staništa"

Ove godine će popularni Kalendar ljubitelja životinja biti važniji nego ikad. Iako su sredstva iz prošlogodišnjeg kalendara za 2020. godinu pomogla u plaćanju nove opreme i zaliha tokom skoro 6 mjeseci, izdanje 2021. trebalo bi igrati važnu ulogu u liječenju povrijeđenih divljih životinja iz nedavnih požara.

Za potrebe snimanja, pokazali su izvajana tijela i slikali se sa životinjama na radost velikog broja žena.

Inače, vatrogasci iz daleke Australije imaju veliku bazu obožavateljki širom svijeta i svake se godine skidaju za kalendar i to u humanitarne svrhe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije