Zagreb / Australac svirajući na cijevi od usisavača zabavljao prolaznike

30. 03. 2018. u 13:31:00 Anadolija

Shares: 14

Putujući muzičar sa dreadloksima, uz dva prava didžeridua, na zagrebačkim ulicama ovih dana svira i na cijev od usisavača.

Ovaj nesvakidašnji gost živi je dokaz da se, uz malo sluha i truda, muzicirati može na bilo čemu.

Michael Gunter iz Brisbanea, 29-godišnji inženjer građevine, napustio je prije četiri godine svoj svakodnevni posao u australskom gradu Brisbaneu kako bi se odmorio od svakodnevnog stresa i obaveza koje mu je nametao život u velikom gradu i stalni posao.

Kako bi zaradio dovoljno za stanovanje i hranu, te osnovne potrebe tijekom svog putovanja po gradovima Europe, Michael se odlučio na ulično sviranje didžeridua.

Iako je Australija pradomovina ovog neobičnog puhačkog instrumenta, kojega su aboridžinska plemena svirala milenijima i izrađivala od drveta izdubljenog termitima, Michael je didžeridu susreo i naučio svirati tek u Europi.

Na svom putovanju je susreo, kaže, nekog Nijemca koji mu je predložio da počne svirati cijev od usisavača.

"Svako zna što je didžeridu i mnogi ga sviraju, ali kada ljudi na ulici vide da sviram na cijevi od usisavača, to ih zainteresira, pa tako uspijem i više zaraditi", priča Michael u pauzi od svirke na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Kaže da je cijev od usisavača nešto teže svirati od običnog, drvenog didžeridua i da se teže proizvodi dobar zvuk, ali kad se jednom savlada, kaže, može se dobiti lijepa paleta raznih zvukova.

Najteže od svega u sviranju didžeridua, ili cijevi usisavača je, tvrdi Michael, naučiti kako imati kontinuirani dah koji se postiže kombinacijom rada mišića na obrazima i u dijafragmi.

Michael je najprije otputovao na polugodišnji odmor od svog posla, a kako mu se svidio način života koji mu pruža veću slobodu, ostao je na putu.

No, kaže kako je otvoren za svoj povratak u rodni Brisbane, gdje bi se obogaćen iskustvom putovanja, lakše vratio u zahtjevnu svakodnevicu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA