Astrološke prognoze: Počinju promjene, zacrtajte nove ciljeve!

0
Radiosarajevo.ba
Astrološke prognoze: Počinju promjene, zacrtajte nove ciljeve!
Foto: Pixabay / Ilustracija / Horoskop

U četvrtak, 31. marta, Mjesec se pridružuje Merkuru i Suncu u znaku Ovna, te nagovještava početak nečeg novog.

Ovan je prvi znak zodijaka te astrološki s njime kreće nova godina. Simbolično bi zato bilo dobro da sebi zacrtate neke nove ciljeve ili barem otvoreno priznate sebi i drugima šta tačno želite postići.

Prije toga, s obzirom na to da će i Sunce i Mjesec, a ubrzo i Merkur, napraviti konjunkciju s Kironom, ranjenim iscjeliteljem, nemojte bježati od nezacijeljenih rana, nego se suočite s njima, otpustite ili ih barem prihvatite kako biste mogli okrenuti novi list.

Danas hitna sjednica Predsjedništva BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Danas hitna sjednica Predsjedništva BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Sam početak sedmice obilježen je prelaskom Merkura iz šutljivog znaka Ribe u vatrenog Ovna. Sada nas očekuje puno žustrih rasprava, nestrpljenja, brutalne iskrenosti i situacija poput onih u kojima sve moramo sasuti drugome u lice.

Mjesec je u ponedjeljak, 28. marta, boravio u drugoj dekadi Vodolije, te je prelazio Marsa, Saturna i Veneru. Zato je ponedjeljak bio u znaku ljubavi, strasti, žudnje, ali i prepreka i konkretnih namjera.

S obzirom na to da su sada i Sunce i Merkur u prvom znaku, Ovnu, nemojte se iznenaditi ako vam neko ko je do sada šutio odjednom priđe, ili vi njemu.

Merkur u Ovnu ne može šutjeti, on je iskren, jasan i glasan. Stoga svi koji imaju nešto što još nisu riješili, ovo bi bio pravi trenutak za razgovore, ali i za otkrivanje svojih namjera.

Naime, Mars i Venera se sada nalaze između Saturna koji ih malo guši i smiruje strasti, te i Marsu i Veneri govori da ne djeluju naglo, da moraju razmisliti, da njihove akcije moraju imati neku smisao i to ne bilo kakvu.

Ovdje se preispituju sve društvene norme, ali i činjenica da sloboda ipak ima svoju cijenu, a buntovništvo bez razloga nema neki pravi cilj i svrhu pa kao da sada Saturn uči dvoje neobuzdanih ljudi da stišaju strasti, da sjednu i porazgovaraju o svojim ciljevima i namjerama, te da moraju biti svjesni da svaka akcija ima svoju posljedicu, piše Atma.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije