Analitičar CNN-a se samozadovoljavao tokom videopoziva?

0
Radiosarajevo.ba
Analitičar CNN-a se samozadovoljavao tokom videopoziva?
Foto: CNN / Jeffrey Toobin

Magazin The New Yorker suspendirao je svog dugogodišnjeg kolumnistu Jeffreyja Toobina nakon što je, navodno, tokom razgovora preko Zooma pokazao polni organ i masturbirao.

Strani mediji navode da je Toobin ovo navodno učinio prošle sedmice tokom videopoziva između zaposlenika The New Yorkera, za koji radi oko 25 godina, i radiostanice WNYC.

Toobin (60) radi i kao pravni analitičar na CNN-u gdje je uzeo neplaćeni dopust nakon afere.

U izjavi koju je prenio Vice, Toobin se izvinio. Kazao je da je mislio da je ugasio kameru.

"Napravio sam sramotnu, glupu grešku, misleći da je kamera ugašena. Izvinjavam se svojoj ženi, prijateljima i kolegama. Vjerovao sam da me ne vide na Zoomu, da me niko ne vidi", rekao je Toobin.

Videopoziv je navodno bio simulacija izbora. U njemu su učestvovala velika imena The New Yorkera, Jane Mayer, Evan Osnos, Jelani Cobb i Sue Halpern.

Vice je najprije objavio da je Toobin pokazao polni organ, ali su u međuvremenu dopunili članak podatkom o masturbaciji.

Okolnosti cijelog događaja nisu najjasnije, ali su dvije osobe, koje su učestvovale u videopozivu, rekle da su ga vidjele kako se samozadovoljava. Navodno, tokom pauze u razgovoru.

Portparol The New Yorkera izjavio je da je Toobin suspendiran do kraja istrage o incidentu. Iako je dosad bio aktivan na Twitteru, od 13. oktobra nije objavio ni slova.

U subotu se pojavio na CNN-u, no iz te kuće su objavili da je nakon toga tražio neplaćeni dopust zbog privatnih razloga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije