Amerikanac napustio posao i prodao kuću: 'Selim se na Balkan'

0
Radiosarajevo.ba
Amerikanac napustio posao i prodao kuću: 'Selim se na Balkan'
Foto: Photojoiner / Justus Reid

Justus Reid je tiktoker iz Amerike, a u ovim je krajevima postao prilično popularan kad je na svom profilu počeo objavljivati videa u kojima pjeva pjesme iz cijele regije.

Sada je donio revolucionarnu odluku koja je iznenadila sve pratitelje - napustio je posao, prodao je kuću i seli se na Balkan.

"U julu počinjem svoju turneju. Počet ću od Srbije. Idem autobusom sve do Makedonije, zatim preko Crne Gore do Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije", ističe mladi Amerikanac na TikTok videu.

Značajne vijesti sa zasjedanja OIC-a: 57 islamskih zemalja podržalo Rezoluciju o Srebrenici!

Značajne vijesti sa zasjedanja OIC-a: 57 islamskih zemalja podržalo Rezoluciju o Srebrenici!

Kako kaže, ovo putovanje će trajati nekoliko mjeseci, a kako kaže, odlučan je da vidi sve što se može vidjeti na Balkanu. 

Njegov otac iskoristio je priliku da se našali, pa je izjavio: "Konačno smo uspjeli da ga se riješimo. Sad je vaš."

Osim za muziku, vrlo je zainteresiran i za balkansku kulturu, uključujući jezik, naravno i psovke, ali i hranu koja se ovdje tradicionalno priprema.

Mladi Amerikanac popularnost je stekao na TikTok-u objavljujući različite sadržaje koji se odnose na Balkan, pjevajući pjesme, a čak je jednom prilikom odlučio zasukati rukave i ispeći svoj prvi burek.

@justus_reid

I can’t believe I did this! #balkan #serbia #bosnia #macedonia #slovenia #montenegro #croatia

♬ original sound - Justus Reid

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije