Amerikanac doživio kliničku smrt: Kaže da je vidio raj i da su ga anđeli odveli na bizarno mjesto

2
Radiosarajevo.ba
Amerikanac doživio kliničku smrt: Kaže da je vidio raj i da su ga anđeli odveli na bizarno mjesto
Foto: PrtScr / Facebook / David Hanzel kaže da su ga odveli u kafanu

Čovjek koji je doživio kliničku smrt, nakon što se borio sa sepsom, tvrdi da je "vidio raj" i da je odveden na neočekivano mjesto tokom svog putovanja u zagrobni život.

David Hanzel (50) rekao je da se prije susreta sa smrću - kao i mnogi od nas - često pitao šta se događa s nama kada umremo. Međutim, ovaj, kako se naziva - vidovnjak, sada navodi da zna šta nas čeka s druge strane i to sigurno nije ono što ste očekivali.

Hanzel, koji je iz Sjeverne Karoline, SAD, prebačen je u bolnicu s infekcijom pluća i sepsom u septembru 2015. prije nego što je pao u dvomjesečnu komu. U intervjuu za Daily Star, Hanzel je rekao da 'nije imao pojma' o vlastitoj smrti.

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

"Samo se sjećam da sam zatvorio oči jer sam bio bolestan", rekao je. "A onda kada sam ponovo otvorio oči, bio sam na noćnom nebu. Bilo je to najljepše, baršunasto, svilenkasto noćno nebo. Bez oblaka. Bez zvijezda. Nigdje ništa. Ni početka ni kraja."

U tom je trenutku, tvrdi, postao svjestan dva 'bića' za koja kaže da su mu služila kao vodiči dok se pokušavao snaći u novom okruženju.

Nastavio je: "Odjednom je jedno biće bilo s moje lijeve, a jedno s moje desne strane. Jednostavno su činili da se osjećam ugodno. Kao da sam ih poznavao. Pokazali su mi najljepše, zlatno-bijelo svjetlo. Bilo je tako lijepo i tu su bili svi ti anđeli i svi su ulazili u njega."

@mediumdavidhanzel

Replying to @ruthevall496 where is the otherside you ask, and what about the resurrection? Heres my answer.#theotherside #resurection #lifeafterdeath #whereisheaven #nde #paranormal #mediumsoftiktok #metaphysical

♬ Mysterious and nostalgic music - Yoshiki ARA

A kamo su ta bića odvela Hanzela, pitate se? 

Hanzel kaže da su ga odveli u - kafanu.

Tako je, kafanu - ali, kako on to opisuje, ovo je više bila neka vrsta nebeskog bara: "Kasnije su mi to rekli, kakva god bila vaša vjerska uvjerenja ili šta god vjerujete – upravo ovo ćete prvo vidjeti kad umrete. Stavili su me u taj bar. Sa strane su bile te prekrasne boce u boji. Ali, nije bilo alkohola."

Nakon što je posjetio kafanu, Hanzel kaže da je osjetio kako hoda uz rub ogromne bijele 'mramorne' zgrade.

@mediumdavidhanzel

Replying to @dref_27 #nde #spirituality #heaven #spiritualmediumsoftiktok #mediumsoftiktok #supernaturaltiktok

♬ Imagine - Ultimate Mix - John Lennon

"Kada sam koračao, nisam osjećao da mi stopala dodiruju tlo. Kao da nije bilo gravitacije. Nekako kao da lebdite i hodate", dodao je.

A nakon buđenja iz kome, Hanzel kaže da je doživio prosvjetljenje.

"Vratio sam se s potpunim oprostom za sve koji su mi ikada učinili nešto loše", rekao je. "Mislim da je doslovno trebalo da umrem da shvatim sve te stvari i sve o religiji."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije