Američka policija moli građane da ne bacaju drogu u wc, jer drogiraju krokodile

Radiosarajevo.ba
Američka policija moli građane da ne bacaju drogu u wc, jer drogiraju krokodile
Foto: Pixabay / Ilustracija

Američka policija u Tennesseeju zamolila je stanovništvo te im poslala saopćenje u kojima poručuju da ne bacaju drogu u wc školjke jer na taj način pate patke, guske, ali i krokodili koji isto tako zbog toga mogu postati opasni po okolinu.

Policija je objavila upozorenje ovih dana, a na taj korak se odlučila nakon pretresa doma jednog osumnjičenog koji je na brzinu pokušao da se riješi metamfetamina i to na taj način da ga je bacio u wc školjku te pokušao pustiti vodu. 

"Molimo vas ne bacajte drogu u WC", poručila je policija nakon toga na svom Twitteru profilu.

Također su objasnili što se u takvim slučajevima događa:

"Kada bacate neke stvari u kanalizaciju, morate znati da one, prije nego što se vrate u rijeke, završavaju u našim umjetnim jezerima. Patke i guske najčešće koriste ova jezera, a mi pritom strahujemo kako bi se te životinje ponašale kada bi se nagutale metamfetamina. A isto tako mogli bismo zbog ovakvog vašeg ponašanja u rijekama uskoro imati i drogirane krokodile", napisali su na Twitteru policajci iz Tennesseeja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije