Ako planirate odmor u Grčkoj - ovo su cijene ovog ljeta

1
Radiosarajevo.ba
Ako planirate odmor u Grčkoj - ovo su cijene ovog ljeta
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Pefkohori je ljetovalište u Grčkoj, a u njegovoj blizini se nalazi i jedna od najljepših plaža poluostrva Kasandre. Okruženo je borovom šumom, voda je kristalno čista, a plaža u ovom ljetovalištu duga je čak 2,5 kilometara.

Novinari televizije Pink.rs posjetili su Pefkohori koje je udaljeno od Soluna tek oko 105 kilometara, te su istražili cijene - u vremenu kada nam je to postalo jako bitno jer cijene godina nisu bile ovako visoke.

Dvije ležaljke i suncobran iznajmljuju se po cijeni jednog pića te su novinari za samo pet eura (oko 10 KM), proveli ondje cijeli dan.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

U jednom od najpopularnijih talijanskih restorana su pizzu, kavu i Coca-Colu platili su 14.30 eura (28 KM).

Pizza je 11 eura (21 KM), kafa 1.30 eura (2,55 KM), dok je Coca-Cola 1.80 eura (3,53 KM). Tvrde da je pizza toliko velika da je mogu jesti dvije osobe.

Sokovi u trgovini kreću se već od 0,60 centi (1,18 KM) po limenci, dok je flaširana ambalaža već od 0,80 centi pa sve do 1.20 eura (2,35 KM).

Da turista ima, svjedoče puni restorani, ali i plaža, koji se iz dana u dan pune.

U razgovoru s predstavnicima srbijanskih agencija u Pefkochoriju, portal Pink je saznao da je ove sezone veliki interes te da je svaki autobus do mora pun te da se u beogradskim predstavništvima svakodnevno formiraju redovi, a telefoni stalno zvone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije