Ako pitate horoskop, evo gdje bi trebalo da otputujete ove godine

Radiosarajevo.ba
Ako pitate horoskop, evo gdje bi trebalo da otputujete ove godine
Arhiv / Ilustracija
Nekada je odredište jako važna odluka, a kako je ne biste donosili predugo mi smo se poigrali sa zodijakom i donijeli vam mjesta na koja, sudeći prema zvijezdama, trebate ići.

Ako zvijezde lažu, lažemo i mi, a do tada zašto ne otići na neka od ovih mjesta?

Ovan
 
Ovnovi su energični, takmičarskog duha, avanturisti, aktivni, hrabri i divlji. Mjesta na koja žele ići su ona koja će im dati zagarantovanu dozu adrenalina koja će ih natjerati da isprobaju sasvim nove stvari.
 
Interlaken u Švicarskoj savršeno je mjesto za vas, ne samo zbog toga što je prelijepo već i zato što je mjesto ekstremnih sportova i aktivnosti kao što su paraglajding, skakanje s padobranom, te ronjenje u kanjonu.
 
Drugi prijedlog je Novi Zeland, jer je i ovdje adrenalin na zavidnom nivou. Mogućnost planinskog biciklizma, skakanja s padobranom, bungee jumping na prvom svjetskom bungee jumping mjestu kao i rafting, dodatni su razlozi zašto krenuti ovamo već danas.

Bik

Bikovi vole samo jedno. Udobno se smjestiti, opustiti i udovoljiti sebi. Ne smeta im biti samima, jer im je vlastiti užitak ispred svega drugog.

Dominikanska Republika, Jamajka i plaže uz dosta spa tretmana tokom dana, sve je što im treba.

Druga ideja je planinarenje negdje u Argentini ili ako nisu u mogućnosti bliže, ali samo kako bi se kasnije mogli kvalitetno odmoriti i opustiti.

Blizanci

Blizanci vole zabavu, entuzijastični su i društveni pa svakoga dana žele otkriti nešto novo. Za njih su najbolja destinacija mjesta s historijom i pričom koja inspiriše, kao što su Engleska, Njemačka, Italija i Francuska.

Obožavaju otkrivati nove stvari pa im često ne treba ni turistički vodič, jer njihov avanturistički duh odvešće ih na sasvim nova mjesta.

Rak

Sentimentalni, emotivni, porodični i nježni, rakovi su tipovi osoba koji će svoju oazu pronaći bilo gdje, samo da ostave sa strane telefon i ostale uređaje.

Međutim, kada se ipak odluče na putovanje, to su obično porodični odmori na mjestima na kojima su bili u mladosti. Jedno od odličnih mjesta za opuštanje su Havaji, koje bi se moglo naći na njihovoj listi.

Lav

Lavovi su od rođenja lideri, kreativni, samouvjereni, velikodušni i avanturisti. Mogu biti veoma ekstravagantni pa im mjesto ne određuje nivo zabave, jer će je sami sebi napraviti ma gdje god se našli.

Međutim, ako se treba pronaći mjesto koje odiše njihovim stilom onda je to definitivno Las Vegas. Tamo će biti svoji na svome, zabavljajući se i privlačeći pažnju drugih ljudi. Ako se pak odluče za drugu varijantu mogla bi to biti Francuska.

Djevica

Djevice obraćaju pažnju na najsitnije detalje i veoma su pažljivi i osjećajni. Vole jednostavnost i konzervativni su pa je najbolje mjesto za odmor negdje u prirodi, u osamljenoj kolibi s povremenim vježbanjem joge. Ništa što je pretjerano izloženo javnosti njima ne odgovara, jer ni sami ne vole skretati pažnju na sebe.

Dakle, minimalizam i odmor.

Vaga

Vage uvijek vagaju, ali im iste stvari prevagnu. Kvalitet naspram kvantiteta, užitak naspram cijene i zadovoljstvo naspram dugog puta i iscrpljenosti.

Vole muziku i predivna mjesta, zbog kojih im nije teško otići ni na drugi kraj svijet u potrazi za njima.

Odmaraju u Veneciji, Parizu i Madridu. Razmišljajući gdje bi to mogla biti naredna destinacija.

Škorpija

Strastvene, posvećene, odane i velike ljubavnice. Sve su to u jednom škorpije. Njima ne nedostaje ideja i svako iskustvo za njih znači veliku avanturu i zabavu, jer su ekstrovertne i uporne.

Romantika i adrenalin kod njih idu ruku pod ruku i zato je pronalaze i na najneobičnijim mjestima kao što su džungle, ostaci drevnih građevina i daleka mjesta.

Strijelac

Ako je neko spomenuo znatiželju, mi kažemo strijelac. Ovaj znak je otvorenog uma, optimističan i entuzijastičan i uvijek spreman na nove izazove u životu.

Prelazi sve prepreke i pomjera granice iz dana u dan, kako bi istražio što više i otišao što dulje.

Obožava putovati, a ujedno i učiti, zato mu je Azija posebno zanimljiva za otkrivanje novih podataka o kulturi, stanovništvu, ali i mjestima.

Jarac

Jarac je pametan, strpljiv, zabavan i ambiciozan, ali prije svega odgovoran i praktičan. Zato će pronaći načine kako da jednostavno, za malo novca i zabavno organizuje svoje putovanje.

To će često značiti kampovanje ili vožnju sa prijateljima, kako bi se stvorilo više uspomena, a uštedilo pri tome i nešto novca. Kada je riječ o kampovanju ili ostajanju u kolibi u šumi predlaže se Zapadna Virdžinija.

Vodolija

Otvoren um, slobodan i nesputan duh, nezavisnost i buntovništvo glavne su karakteristike vodolija. Zato će one uvijek tražiti nešto novo i zanimljivo, istraživati u muzeju nove stvari, ali i uživati u nezaboravnim koncertima.

Odličan prijedlog za njih jeMardi Gras karneval u New Orleansu.

Ribe

Ribe su strastvene, druželjubive, nesebične i mudre. Vole uživati u krajolicima i odmaranju na plaži, ali na mjestima gdje mogu pronaći inspiraciju za svoja umjetnička djela.

Nacionalni park Glacier savršeno je mejsto za njih, jer je spoj svega navedenog i oaza mira koja im sigurno treba.

Međutim, čak i ako se niste pronašli u ovim većinski američkim idejama možete pronaći povod da se pokrenete i osmislite svoje putovanje na bilo koju destinaciju i u blizini. Nećemo otkriti zvijezdama.

Izvor: You queen

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije