Ako ovo radite prečesto u Njemačkoj možete očekivati kaznu do 250.000 eura

0
Radiosarajevo.ba
Ako ovo radite prečesto u Njemačkoj možete očekivati kaznu do 250.000 eura
Foto: PIxabay / Ilustracija / Euri

Prema novoj presudi suda u njemačkom gradu Münchenu ako roštiljate prečesto, možete očekivati visoku kaznu.

Sud u Münchenu sada je odlučio koliko se često godišnje smije roštiljati. Onoga ko češće roštilja u Njemačkoj očekuje kazna, pišu njemački mediji.

O ovoj se tužbi radi

Riječ je bila o čovjeku koji je, prema riječima susjeda, roštiljao "skoro svaki dan kad je bilo lijepo vrijeme". Iako je koristio električni roštilj, dimilo se. Susjedu se to učinilo "nepodnošljivim", zbog čega je tužio stanara koji je roštiljao.

Neočekivani potez Novaka Đokovića: Sve držano u tajnosti, a onda uslijedila ponoćna objava

Neočekivani potez Novaka Đokovića: Sve držano u tajnosti, a onda uslijedila ponoćna objava

Ovako su presudili suci

Suci suda u Münchenu složili su se s tužiteljem. Susjed se mora suzdržati od roštiljanja na svojoj "terasi dva uzastopna dana vikendom (subota i nedjelja) ili dvije uzastopne nedjelje i blagdane i ukupno više od četiri puta mjesečno".

Ako okrivljeni bude prekršio presudu i češće roštiljao, čeka ga kazna do 250.000 eura (oko 489.000 KM). Moguća je i kazna zatvora do šest mjeseci. Međutim, zatvorska kazna dolazi u obzir samo ako okrivljeni ne može platiti kaznu.

Osim zabrane roštiljanja, sudski spor se odnosio i na to što je susjed mobitelom snimao i fotografirao tužitelja. Prema sucima, to također nije dopušteno. Ako susjed nakon presude nastavi fotografirati i snimati tužitelja, morat će platiti i kaznu do 250.000 eura, smatraju suci, prenosi Fenix.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije