Ako je zima - nije lav!

Radiosarajevo.ba
Ako je zima - nije lav!


Mi smo ove godine od zime vidjeli vrlo malo – snijeg nam je potrajao tek nekoliko dana, a onda se naprasno otopio. Jedni spominju globalno zagrijavanje, skijaši ga prizivaju, drugi zahvaljuju nebu na suhoj i toploj zimi.

No, u nekim dijelovima svijeta, prave zime itekako još postoje, a američki magazin Time je objavio foto-esej zanimljivih detalja o zimskim uslovima širom svijeta. Šta je malo zime za Ruse – na obali rijeke Yenisei snimljeni su razgolićeni članovi plivačkog kluba kako tijelima formiraju znak 2010. u dubokom snijegu.



U Minsku, glavnom gradu Bjelorusije, snimljen je sredovječni rekreativac kako džogira odjeven samo u šorc i patike, ali zato u rukavicama i s vunenom kapom na glavi.



U američkoj Philadelphiji snimljen je Wal-Mart zameten snijegom i entuzijastični kupac koji se pokušava domoći kolica za artikle.



Nekoliko Kineza u Harbinu snijeg nije spriječio da igraju fudbal – u kupaćim kostimima.



U Berlinu su članovi plivačkog kluba Berliner Seehunde odlučili da slavljenje Božića zaokruže skočivši u jezero Orankesee.

time.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije