Advokatica: Ako želite trajan brak, izbjegavajte muškarce u ovim profesijama

5
Radiosarajevo.ba
Advokatica: Ako želite trajan brak, izbjegavajte muškarce u ovim profesijama
Foto: Dreamstime / TikTok / Advokatica o parovima i braku

Advokatica je objasnila da su prema statistici muškarci koji rade u određenim profesijama loši supružnici i teški tokom razvoda. Problem je u tome što u poslu koji rade imaju veliku moć koju nemaju kod kuće

Advokatica koja se bavi porodičnim pravom, a najčešće radi na razvodima, objavila je video na TikToku u kojem kaže kako joj je tokom studija kolegica rekla da su istraživanja pokazala kako muškarci koji rade poslove s puno odgovornosti najgori materijal za brak, piše Jutarnji.hr.

Na svom TikToku, koji prati 35 hiljada ljudi, objasnila je koje su to profesije i zašto su muškarci koji u njima rade toliko 'problematični'.

Jettiegirl28 napominje da su svi brakovi različiti i da nema dva potpuno ista braka, ali, prema statistici, određene profesije imaju bračne probleme češće od drugih.

Po njoj, žene bi trebale izbjegavati muškarce koji su u poslovnom životu:

  • vatrogasci
  • policajci
  • vojnici
  • kirurzi
  • piloti

"Kad sam se prvi put počela baviti obiteljskim pravom prije 13 godina, jedna odvjetnica mi je dala statistiku o pet najgorih profesija za opstanak braka", kaže.

Prvotno je mislila da je to čudna statistika koju bi netko iznosio, no tijekom karijere često se tog sjetila.

"Tokom svoje karijere gledala sam svoje najteže slučajeve i, šokantno, mnogi od njih su uključivali muškarce u ovih pet profesija", nastavila je.

Statistika vam može reći postotak brakova koji propadnu, ali to ne znači da će tako biti i kod vas. Statistika gleda samo brojeve, ona ne može otkriti apsolutno ništa specifično o vama i vašem braku. Ali, ti podaci su nešto što treba imati na umu kad razmišljate o potencijalnom braku s muškarcem koji radi u jednoj od tih profesija, objasnila je.

Nakon toga, priča o generalizaciji da su muškarci u tim karijerama 'narcisoidniji' i 'ovisni o kontroli', te objašnjava da često imaju stav u smislu 'Kako se usuđujete izazivati me? Spalit ću Zemlju ako treba da bude onako kako ja želim'.

"Ako pogledate ove profesije, što im je svima zajedničko", pitala je.

"Oni su na poslu 'Bogovi'. Policajci nose pištolje i uvode red, hirurzi se kreću po bolnicama gdje su uzor velikom broju ljudi, imaju zadnju riječ i svi ih tretiraju s poštovanjem. I onda dođu doma i netko ih traži da iznesu smeće. Mislim da je to jako teški prijelaz koji trebaju napraviti", kaže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije