A bila je mirna sedmica: Tajanstveni monolit osvanuo na Novom Zelandu

0
Radiosarajevo.ba
A bila je mirna sedmica: Tajanstveni monolit osvanuo na Novom Zelandu
Foto: Christchurch Adventure Park / Adventure park na Novom Zelandu

Nakon relativno mirne sedmice na "monolitnoj fronti", pojavila se još jedna tajanstvena građevina. Ovoga puta u avanturističkom parku na Novom Zelandu.

Sve je počelo u pustinji u Utahu, a od tada smo čuli izvještaje o monolitima koji se pojavljuju u Rumuniji, Kaliforniji, Mađarskoj, Kolumbiji, Engleskoj, Nizozemskoj.

Najnoviji monolit otkriven je ovog vikenda, 19. decembra, u pustolovnom parku Christchurch, blizu Canterburyja na novozelandskom Južnom otoku.

Službena Facebook stranica ovog parka podijelila je sliku metalnog predmeta, koji stoji visoko na travnatom mjestu u blizini svoje 1,8 kilometara žičare.

"Tajanstveni monolit pojavljuje se u Parku. Zna li neko šta je ovo ili odakle dolazi? Kao što uistinu ne znamo...", napisali su službenici parka uz fotografiju.

Monolit na Novom Zelandu - undefined

Foto: Christchurch Adventure Park: Monolit na Novom Zelandu

Iako se većina ostalih monolita pojavila na relativno udaljenim mjestima, čini se da je pustolovni park Christchurch iznimka, piše Unilad.

Park je smješten na 358 hektara zemljišta u privatnom vlasništvu i dom je najduže žičare na Novom Zelandu, kao i brdskih biciklističkih staza.

Stotine korisnika društvenih mreža brzo su komentirale objavu na Facebooku, nudeći "odgovore" o tome kako se pojavio u parku.

Jedna je osoba izrazila uvjerenje da je struktura "ili trik ili umjetničko djelo", dok je druga predložila da je udaraju i vide "hoće li vanzemaljci izaći".

Ranije ovog mjeseca grupa umjetnika poznata kao The Most Famous Artist preuzela je odgovornost za monolite, a osnivač Matty Mo rekao je da je grupa "dobro poznata po vratolomijama ove prirode".

Pitanje je gdje bi se idući mogao pojaviti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije