Paralizirana mlada ustala iz kolica i prošetala do oltara

Radiosarajevo.ba
Paralizirana mlada ustala iz kolica i prošetala do oltara
Kada mlada hoda do oltara je uvijek dirljiv i najemotivniji dio ceremonije vjenčanja.

Dvadesetpetogodišnja Bride Jaquie Goncher koja je paralizirana od vrata naniže od svoje 17. godina, iznenadila je svatove tako što je ustala iz kolica tokom ceremonije.

Bivša sportašica je bila uporna i već šest mjeseci nakon nesreće uspjela je napraviti prve korake. Iako joj je na početku bilo teško pomiriti se s činjenicom da je u kolicima, Jaquie je redovno išla na terapije i u teretanu. No unatoč tome, sljedećih osam godina njezin se život svodio na invalidska kolica.

Iako je mogla ustati i napraviti nekoliko koraka, nije se mogla održati duže vrijeme na nogama.

25-godišnja Jaquie je godinu dana prije vjenčanja zadala sebi cilj da prošeta do oltara i otpleše prvi ples sa svojim budućim suprugom. Još je ustrajnije pohađala vježbe i terapije te je na kraju uspjela ostvariti svoj cilj.

Kada je ustala iz kolica i uz pomoć roditelja prošetala do oltara, svi su zaplakali, uključujući i mladoženju. Jaquie je na nogama izdržala ceremoniju vjenčanja te većinu vremena u sali, a sa svojim suprugom je otplesala i prvi ples.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije