80-godišnjakinja zavodila, drogirala pa pljačkala udvarače

Radiosarajevo.ba
80-godišnjakinja zavodila, drogirala pa pljačkala udvarače
EPA / Ilustracija
Poljska policija prekinula je "karijeru" vjerovatno najstarije fatalne ljubavnice, osamdesetogodišnje bakice koja je više od pola godine zavodila, zatim drogirala i pljačkala zaljubljene muškarce širom Poljske.

Sada čeka na suđenje u istražnom zatvoru dok joj prijeti kazna od 12 godina zatvora.

Janjina M. svoje žrtve tražila je od 2015. godine u oglasima sa bračnim ponudama i na sajtovima za upoznavanje, a kada bi uspjela da zavede starije Poljake, dolazila bi na romantičnu večeru kod njih kući, ubacivala drogu u jelo ili piće i nestajala sa novcem i dragocjenostima, a sa ojađenim udvaračem prekidala svaki kontakt.

„Prikupljeni dokazi pokazuju da je pokradenom muškarcu sipala uspavljujuće sredstvo u jelo. Kada je izgubio svijest, opljačkala mu je stan i ukrala predmete u vrijednosti oko 2.000 eura“, ističe portparol tužilaštva u Tarnowu na jugu Poljske, Arkadijush Bara.

Policijska potraga duga pola godine za fatalnom osamdesetogodišnjom ljubavnicom počela je zahvaljujući istrazi tog slučaja 78-godišnjeg Poljaka koji je podlegao čarima Janjine M. i još jednog kada je drugi Poljak ostao bez 1.000 eura.

Bakica zavodnica i pljačkašica priznala je da je bila na ljubavnim večerama kod pokradenih Poljaka, ali kategorično poriče da ima bilo kakve veze sa krađom.

Zato što nema stalno prebivalište i pošto je i ranije osuđivana za provale i prevare, Janjina M. čeka na suđenje u zatvoru i prijeti joj 12 godina zatvora, javlja Beta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije