33 Thomas Street: Čovjek koji je radio u bizarnoj zgradi u New Yorku otkrio šta je vidio unutra

0
Radiosarajevo.ba
33 Thomas Street: Čovjek koji je radio u bizarnoj zgradi u New Yorku otkrio šta je vidio unutra
Foto: Reddit / Zgrada na adresi 33 Thomas Street

Na adresi 33 Thomas Street, na Manhattanu, nalazi se jedna od najmisterioznijih zgrada u New Yorku, ako ne i u Sjedinjenim Državama.

Naime, osim ulaza u prizemlju, na ovom betonskom, 29 spratova visokom neboderu nema apsolutno nikakvih prozora, što stvara dojam tajanstvenosti ovog brutalističkog behemota. Jedan čovjek koji je bio unutra govorio je za Daily Mail pod uslovom anonimnosti o tome što je vidio kad su ga angažirali da nešto instalira u zgradu početkom 2000-ih.

Muškarac i njegov sin rekli su da im nije bio dopušten pristup određenim dijelovima nebodera bez prozora, koji je izgrađen 1974. godine, a bilo je i dijelova zgrade koji su bili zabranjeni za sve posjetitelje. Zanimljivo je da im je bilo zabranjeno i da pitaju šta je unutra ili zašto ne mogu ući, ali i to što su otac i sin tamo radili kao paroinstalateri - majstori odgovorni za postavljanje žica i cijevi koje prenose tekućine i gasove pod visokim pritiskom.

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Ono na što su slučajno naišli i vidjeli bili su dokumenti koji su detaljno opisivali šta učiniti s određenim mašinama u zgradi u slučaju nuklearne katastrofe

Međutim, kada je u pitanju 33 Thomas Street, ova zgrada može biti samodostatna dvije sedmice u slučaju nuklearne katastrofe, s dovoljno zaliha za brigu o 1500 ljudi, što bi moglo biti važno s obzirom na ono što je službeno tamo. A, službena priča je da je zgrada na adresi 33 Thomas Street izgrađena za smještaj opreme za telefonsku komunikaciju, a prije se zvala AT&T Long Lines Building.

Uglavnom, to je bilo mjesto s opremom koja je povezivala međugradske telefonske pozive, no danas niko ne zna zvanično šta se nalazi unutra pa je mjesto obavijeno velom brojnih teorija (zavjere).

Na primjer, prije nekoliko godina, New York Times je pisao da bi ovaj neboder bez prozora mogao biti navodno glavno prislušno mjesto američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA), kodnog imena 'Titanpointe'.

Također su ukazali na dokumentarac pod nazivom Project X i izvještaj The Intercepta iz 2016. u kojem se tvrdi da su neki dijelovi zgrade bili posvećeni nadzoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije