12 savjeta: Očistite peglu, obuću, nakit - pastom za zube!

Radiosarajevo.ba
12 savjeta: Očistite peglu, obuću, nakit - pastom za zube!
Bili smo oduševljeni kada smo saznali da je, osim jednostavnog čuvanja zuba lijepim i čistim, pasta za zube takođe nezamjenjiv proizvod koji se može koristiti za različite zadatke u domaćinstvu.

Neke od ideja mogu izgledati čudno, ali rade – pokušajte i sami, piše Bright Side!

1. Potamnjeli srebreni predmeti mogu opet zasijati ako ih protrljate malom količinom zubne paste.

2. Uz pomoć zubne paste, možete učiniti farove vašeg auta uglancanim i čistim. Savremene zubne paste sadrže abrazivna sredstva koja čine čuda u čišćenju farova.

3. Tipke na klaviru mogu se vrlo brzo zaprljati zbog konstantnog kontakta sa ljudskim prstima. Stavite malu količinu zubne paste na mokru krpu i pažljivo očistite dirke – bićete iznenađeni koliko je efikasno!

4. Obuća sa bijelim đonovima, kao što su popularne starke, se vrlo lako može očistiti pastom za zube.

5. Ako prekrijete unutrašnjost naočala za plivanje sa veoma tankim slojem paste za zube, i onda ga saperete, one neće više magliti kada budete plivali. Nikada ne biste pogodili.

6. Možete se riješiti fleka na drvenim površinama u samo par minuta brišući ih sa malo zubne paste. Nema potrebe za štetnim hemikalijama za izbjeljivanje!

7.Zubna pasta je takođe odlična za uklanjanje različitih mrlja sa odjeće, od ruža na majici do sosa od špageta na stolnjaku. Prekrijte ružnu mrlju sa malom količinom paste za zube i utrljajte je lagano, pa ostavite na kratko prije ispiranja. Upamtite samo da za obojenu odjeću nije pametno koristiti zubne paste za izbjeljivanje.

8. Možete povratiti stari sjaj vašim česmama ako ih prekrijete sa malo zubne paste i istrljate krpom. Ustvari, ovo je primjenjivo na bilo kojoj hromiranoj površini.

9. Možete je takođe koristiti i da očistite dno pegle.

10. Zaslon vašeg pametnog telefona se može vrlo lako izgrebati ukoliko ga ne zaštitite zaštitnom folijom. Stavite malo zubne paste na krpu, potom pažljivo trljajte na bilo koju ogrebotinu. Uklonite višag zubne paste i posušite ekran.

11. Zubna pasta takođe može očistiti i vaše nokte. Prekrijte ih malom količinom, ostavite na nekoliko minuta i saperite vodom.

12. Određeni mirisi, kao oni od bijelog luka, luka ili ribe, se jako teško uklanjaju sa vaših ruku. Ali ukoliko operete ruke malom količinom paste za zube, miris će nestati u trenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije