Znate li zašto uvijek vidimo istu stranu Mjeseca? Naučnici napokon objasnili, jedna stvar zbunjuje

/ Komentari (2)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Znanstvenici?? HAHA, veze vi ni o cemu nemate.

Vi samo pretpostavljate, ali umjesto da ponizno kazete da samo pretpostavljate, vi ste odmah ¨otkrili¨, ¨utvrdili¨, da bi uvijek to isto opet opovrgnuli par godina ili desetljeca kasnije. :) Nije problem ne znat, problem je biti nesvjestan da ne znas... :) Uopce se ne zna ni kako je Mjesec nastao, a jos manje zasto je ¨plimno (osecno?? haha :) ) zakljucan¨. Jeste li znali da se u literaturi starih Maja Mjesec uopce ne pominje? Jeste li se upitali zasto, mozda ga prije 5.000 godina nije ni bilo na nebu? Jeste li se upitali, a kako to da je Mjesec tocno i ultraprecizno na toj distanci od Zemlje sa koje nit odlazi u svemir, nit pada prema Zemlji i onda jos u plimnoosecnoj zakljucanosti, kolike su mogucnosti za to? Mozemo li jednom u zivotu priznat da NE ZNAMO? Je li to toliko tesko?

Ja1

E neka ti znanstvenice znas, kakve gluposti valjas nisi ni svjestan. Hajd ti po jos koju poduku u dzamiju ili crkvu, svejedno je. I ono se nesto cereka a ne zna gdje je supalj

/ Najnovije