Znate li kako je nastao Mjesec? Naučnici tvrde da se sve desilo u nekoliko sati

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Par cinjenica.

1) O Mjesecu nema nikakvih tragova u drevnim zapisima starih naroda (Maja). Zasto? Zato jer nije tada (prije 5.000 godina) ni postojao. 2) Mjesec se ne obrce oko svoje ose, nego vrsi otrilike tzv. ravno kretanje oko Zemlje ali na taj cudesni nacin da je uvijek okrenut jednom stranom prema Zemlji, i to precizno - od one druge strane ni metra necemo nikad vidjeti. 3) Mjesec je supalj, to su pokazale eksplozije koje je covjek radio u svrhu istrazivanja. Vrlo cudno... 4) Mjesec se nalazi na IDEALNOJ distanci od Zemlje. Malo blize i poceo bi silaziti prema Zemlji. Malo dalje i otisao bi, ali ne.... i 5) Ne znamo jesu li trojica americkih astronauta uspjela sletiti na Mjesec. Oni (Amerikanci) kazu da jesu. OK, fino. Ali mi ne znamo. Pogotovo jer su VARALI na slikama sa Mjeseca, snimili su ih u Hollywoodu. Kad je to naknadno razotkriveno, vadili su se na razne nacine. Od toga da je kamera na originalnom snimanju na Mjesecu zatajila (?), pa nadalje... Treba i situirat vremenski - tada se vodio i rat izmedju USA i SSSR-a na svakom mogucem polju, pa tako i na prestiznom, onom astronautskom. Trebalo je biti brzi, napraviti ono sta drugi ne moze. I malo pitanje - kad su to vec jednom kao uspjeli, zasto vise nikada poslije nisu otisli? :) Nisam uopce ravnozemljas, ali po prirodi sumnjicav jesam.

Za "par cinjenica"

Previse si na youtube. Kakve crne Maje i spise. Tacka 2 je tacna, sve ostalo si pokupio sam youtube-a.

Pa naravno da ce konspiratori...

.........isplivati i izroniti ispod svakog kamena. Laze svemirska agenda! Svi lazu, mi znamo pravu istinu! 5g pobi narod, Bill Gates,Soros, Facebook izvor mudrosti i tako to....

c

1) O Mjesecu nema nikakvih tragova u drevnim zapisima starih naroda (Maja). Zasto? Zato jer nije tada (prije 5.000 godina) ni postojao. 2) Mjesec se ne obrce oko svoje ose, nego vrsi otrilike tzv. ravno kretanje oko Zemlje ali na taj cudesni nacin da je uvijek okrenut jednom stranom prema Zemlji, i to precizno - od one druge strane ni metra necemo nikad vidjeti. 3) Mjesec je supalj, to su pokazale eksplozije koje je covjek radio u svrhu istrazivanja. Vrlo cudno... 4) Mjesec se nalazi na IDEALNOJ distanci od Zemlje. Malo blize i poceo bi silaziti prema Zemlji. Malo dalje i otisao bi, ali ne.... i 5) Ne znamo jesu li trojica americkih astronauta uspjela sletiti na Mjesec. Oni (Amerikanci) kazu da jesu. OK, fino. Ali mi ne znamo. Pogotovo jer su VARALI na slikama sa Mjeseca, snimili su ih u Hollywoodu. Kad je to naknadno razotkriveno, vadili su se na razne nacine. Od toga da je kamera na originalnom snimanju na Mjesecu zatajila (?), pa nadalje... Treba i situirat vremenski - tada se vodio i rat izmedju USA i SSSR-a na svakom mogucem polju, pa tako i na prestiznom, onom astronautskom. Trebalo je biti brzi, napraviti ono sta drugi ne moze. I malo pitanje - kad su to vec jednom kao uspjeli, zasto vise nikada poslije nisu otisli? :) Nisam uopce ravnozemljas, ali po prirodi sumnjicav jesam. ka Par cinjenica. cinjenica je da si ti zesci moron

Vidoviti Harry

Mjesec je nastao od samo jednog kamenčića. Usljed centrifugalnih sila taj kamenčić se sve više povečavao i postepeno usporavao dok nije dostigao sadašnju veličinu pa se više ne vrti oko svoje osi nego pluta oko zemlje kao na lingišpiru. Za 3000 godina prema pretpostavkama stručnjaka sa univerziteta lujzijana pretvorit će se u disk da bi opet nakon 2000 godina postao ravna ploča .

Naravno. Papander ne prihvaca nista drugo...

osim onoga sto su ga naucili. Jer ako bi to prihvatio, onda bi poljuljao svo to silno ¨znanje¨ koje ima. A ako neko nije takav nego zeli doprijeti do istine i samo neka je sumnjicav, on je odmah ravnozemljas i teoreticar zavjere....Ma kome ja... Vjerujte Amerima i tzv. nauci. Nista se ne pitajte, samo slijepo vjerujte. Sve do trenutka kad osvane novi clanak¨strucnjaci otkrili da nije tako neg je vako...¨ GLUPANCHINE, TUPAVCI JADNI...

Za pametnjakovica

Glupane, mogu te tako osloviti, astronauti su na mjesecu postavili laserski deflektor kojim se rade različiti naučni eksperimenti. Čak i to glupane možeš uz pomoć odgovarajućeg lasera i koorinata usmjeriti laserski snop u tu tačku na mjesecu i da se laserski snop vrati i time izmjeriš neke vrijednosti ali i dobiješ potvrdu da smo bili na mjesecu. To što ti svoje znanje baziraš na YouTuberima koji te obasipaju "znanjem" je tvoj problem samo nemoj dezavujisati narod koji zna mrvu više od tebe šupljoglavca. Pozdrav glupane!

¨Naucnici¨, ¨tvrde¨

BUHAHHAHHAA.... Da bi za par godina ili decenija TOTALNO SUPROTNO tvrdili. Ali ti ako ne znas sta oni trenutno tvrde, onda si neobrazovan, papak, jelte? :) :)))

/ Najnovije