Zaustaviti širenje netačnih informacija

Anadolija
Zaustaviti širenje netačnih informacija
Facebook / Ilustracija
Planetarno poznata društvena mreža Facebook pokrenula je "novinarski projekt", a njegov cilj je onemogućiti da se na platformi objavljuju netačne vijesti, te ojačati saradnju medijskim sektorom.

Facebook je bio na meti brojnih kritika zbog netačnih vijesti objavljenih tokom predsjedničkih izbora u SAD-u, u novembru prošle godine.

Direktor proizvoda Facebooka Fidji Simo izjavio je kako se ozbiljno bave vijestima koje se objavljuju na društvenoj mreži, te dodao kako je zadaća Facebook da osigura jedan zdrav prostor za podjelu vijesti i informacija.

“Danas predstavljamo jedan novi program a cilj je da ojačamo veze između Facebooka i medijskog sektora. U narednom periodu ćemo raditi s predstavnicima medija i razmotriti šta je moguće učiniti da u ovo digitalno doba korisnicima pružimo tačne informacije”, rekao je Simo.

Naglasio je kako će Facebook u narednom periodu raditi i na razvijanju opcija fotografije i videozapisa 360 stepeni, prenosa uživo, te opcije Instant Articles, koja omogućava brži pristup sadržajima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije