Zastrašujući snimci iz Kine: Više od 200 dronova padalo sa neba

0
Radiosarajevo.ba
Zastrašujući snimci iz Kine: Više od 200 dronova padalo sa neba
PrtScr / Trenutak kad su počeli padati dronovi

Slike kao iz filmova apokaplipse gdje roboti i dronovi napadaju ljude dolaze iz kineskog grada Zhengzhouum u provinciji Henan. Nije došlo do napada robota na ljude, nego je došlo do kvara i dronovi su počeli padati sa neba.

Na snimcima koji su podijeljeni na društvenim mrežama, vidi se da su dronovi korišteni za performans na nebu, počeli da gube na visini i padaju na tlo.

Oko 200 bespilotnih letjelica koje su bile na nebu, gledatelji su uživali, počelo je padati, nastao je haos, građani su vrištali i skakali u stranu.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Sve više i više bespilotnih letjelica je palo", rekao je gledatelj za Vice. "Neki su odletjeli jako daleko, a neki su pogodili drveće."

Iako tačan uzrok kvara još nije potvrđen, sada se kruže glasine da se umiješao suparnički proizvođač bespilotnih letjelica.

Organizator emisije prijavio je incident lokalnoj policiji, tvrdeći da je kriv takmičar, zbog čega su bespilotne letjelice ispale s neba preopteretivši njihove navigacijske sisteme pomoću odašiljača, navodi Drone DJ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije