Za lijene ljude: Frižider vam dolazi kada ga pozovete glasom

Radiosarajevo.ba
Za lijene ljude: Frižider vam dolazi kada ga pozovete glasom
Panasonic je na IFA 2017 sajmu u Berlinu predstavio frižider koji razumije glasovne komande i dolazi na vaš poziv

Pokretni frižider možete vidjeti u ovom videu:

 

Umjesto kućnog robota koji će otići do frižidera i donijeti vam hladno piće, kako ne biste morali ustajati iz udobne fotelje, Panasonic je odlučio robotizirati frižider i ugraditi u njega nekoliko tehnologija koje nikada ne biste očekivali u jednom aparatu tog tipa.

Osim motoriziranog podnožja i sistema za upravljanje glasovnim komandama, Movable Fridge posjeduje LIDAR i dubinski senzor, uz čiju pomoć može skenirati prostor kojim se kreće i zaobilaziti prepreke koje mu se nađu na putu. Drugim riječima frižider ima sistem za autonomnu navigaciju kako ne bi bio opasan po vaše ukućane i kućne ljubimce dok vam donosi hranu i piće. 

Panasonic kaže da će biti posebno koristan starim i nepokretnim osobama, ali mi bismo rekli da će u njegovim uslugama najviše uživati lijeni ljudi koji drže da u kući nije potrebno napraviti niti jednu suvišnu kretnju ako se ona može izbjeći na bilo koji način.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije