YouTube će napraviti potez koji će razočarati korisnike

2
Radiosarajevo.ba
YouTube će napraviti potez koji će razočarati korisnike
Foto: Pexels / Ilustracija

U oktobru prošle godine, YouTube je započeo obračun s korisnicima koji koriste ad-blockere. Ukoliko su im isti bili uključeni, steaming servis je počeo blokirati prikaz video sadržaja.

Snalažljivi korisnici ovo su uspjeli zaobići putem aplikacija trećih strana, ali očigledno ne zadugo.

Naime, Google je objavio da pokreće novu etapu borbe protiv ad-blockera, koja se manifestira u blokiranju upravo aplikacija koje su omogućavale izbjegavanje spomenutih restrikcija. Ukoliko budete koristili alternativne aplikacije za pregled videa na YouTubeu bez oglasa, sadržaj vam se neće ispravno prikazivati ili se neće prikazivati uopće.

Čovjek zbog TV emisije dao zmiji da ga "živog pojede" - sve je završilo zastrašujuće

Čovjek zbog TV emisije dao zmiji da ga "živog pojede" - sve je završilo zastrašujuće

U Googleu navode da se su oglasi potrebni kako bi kreatori bili plaćeni za svoj rad, te da blokiranje oglasa direktno utiče na njihove prihode. Naravno, znamo da utiče i na Googleove, ali vidjeli smo da su u posljednje vrijeme zaista pretjerali. Gledanje videa na YouTubeu često podsjeća na gledanje filma na nekom od TV programa. Ali ko još uopšte gleda TV?

S druge strane, Google podsjeća da svi koji žele gledati video sadržaj bez reklama, može se pretplatiti na YouTube Premium i uopšte se ih ne vidjeti, javlja Mob.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije