WhatsApp uvodi novu promjenu, neće se svidjeti onima koji prosljeđuju poruke

0
Radiosarajevo.ba
WhatsApp uvodi novu promjenu, neće se svidjeti onima koji prosljeđuju poruke
Foto: Unsplash / Ilustracija

Popularna aplikacija za dopisivanje, WhatsApp, u novoj nadogradnji će postaviti ograničenja koliko puta korisnik može proslijediti poruku.

Navedenu promjenu uočio je portal WABetaInfo, internetska stranica koja pretražuje kod ranih verzija WhatsAppa prije nego što se te verzije puštaju na tržište.

U nedavnoj beta verziji za Androidovu verziju aplikacije, WhatsApp je blokirao korisnike da prosljeđuju poruku na više od jednog grupnog razgovora. Ako korisnik želi proslijediti tekst u drugi ili treći razgovor, morat će ga odabrati i ponovo proslijediti, pojašnjavaju iz WABetaInfo.

Potpisan sporazum između BiH i Srbije: Jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u obje zemlje

Potpisan sporazum između BiH i Srbije: Jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u obje zemlje

"Kada je poruka označena kao proslijeđena, više je nije moguće proslijediti na više od jednog grupnog chata u isto vrijeme", kazali su, a napominju da se novo ograničenje trenutno primjenjuje samo na beta testere i da će biti omogućeno svima u sljedećih nekoliko dana. Međutim, ostaje nejasno zašto WhatsApp uvodi nova ograničenja.

Ovo nije prvi put da je WhatsApp otežavao prosljeđivanje sadržaja u pokušaju da iskorijeni prijevare.

U martu 2019. dodali su oznaku koja automatski označava je li poruka proslijeđena, a godinu dana kasnije uvedeno je ograničenje broja prosljeđivanja poruke kako bi se zaustavio val lažnih vijesti, koje su se širile aplikacijom u vrijeme izbijanja pandemije koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije