WhatsApp uveo novu sjajnu opciju: Ovo će biti važno mnogim korisnicima

0
Radiosarajevo.ba
WhatsApp uveo novu sjajnu opciju: Ovo će biti važno mnogim korisnicima
Foto: Pexels / WhatsApp

WhatsApp učestalo na platformu donosi nove mogućnosti, nove funkcije i poboljšanje dizajna. Ovih dana WhatsApp je dobio i neke nove opcije oblikovanja teksta.

Do sada ste mogli koristiti podebljani, iskrivljeni, precrtani i monospace tekst. Novim opcijama WhatsApp dodatno proširuje mogućnosti uređenja, odnosno oblikovanja teksta jer su dodana čak četiri nova načina za to.

WhatsApp već nekoliko mjeseci testira ove opcije, a radi se o: bulleted list, numbered list, block quote i inline code.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Ako želite u chat staviti listu sa simbolom tačke, ispred poruke trebate staviti znak “-“. Ako želite koristiti numerisanu listu u chatu, prije poruke trebate unijeti “1.”. Za Block Quote koristit ćete znak “>” prije poruke, a za Inline Code trebate staviti znak “`” na početku i na kraju poruke.

Sve nove opcije dostupne su na većini platformi, uključujući Android, iOS, Mac i web, ali u ovom trenutku nije poznato kada će biti dostupne na Windowsima.

Nove opcije na WhatsAppu

WhatsApp testira opciju odabira kvalitete prijenosa medija na stranici "Pohrana i podaci" u aplikaciji za razmjenu poruka. U ovom trenutku nije poznato kada bi ova opcija mogla početi službeno stizati na platforme, ali nije za očekivati da se to desi u skorije vrijeme.

Podsjećamo da je WhatsApp prošle godine implementirao na platformu mogućnost dijeljenja HD fotografija i videa, ali korisnici moraju svaki put odabrati opciju da određenu fotografiju ili video zapis prenesu u HD kvaliteti, javlja Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije