WhatsApp uveo novu funkciju: Mnogi korisnici će se oduševiti

0
Radiosarajevo.ba
WhatsApp uveo novu funkciju: Mnogi korisnici će se oduševiti
Foto: Pexels / WhatsApp

WhatsApp je u posljednjih godinu dana donio zaista velik broj novih funkcija, što ga je zasigurno učinilo još popularnijim, iako je već dugo broj jedan kad su u pitanju aplikacije za dopisivanje i komunikaciju.

Najnovija, koja je možda već danas dostupna na vašim uređajima (ukoliko vam se aplikacija automatski nadogradila) je mogućnost blokiranja i prijave spam i phishing poruka već na zaključanom ekranu vašeg mobitela.

Do sada ste za blokiranje neželjenih poruka i poziva od nepoznatih brojeva, posebno onih s potpuno nepoznatim pozivnim brojevima država, mogli blokirati tek nakon ulaska u aplikaciju i u sam razgovor, da bi najnovija verzija omogućila instantno blokiranje na samom zaključanom ekranu.

Obilježavanje godišnjice tragedije u "Ribnikaru": Roditelji upalili svijeće, oglasile se sirene

Obilježavanje godišnjice tragedije u "Ribnikaru": Roditelji upalili svijeće, oglasile se sirene

Neko ovo možda neće doživjeti kao posebno zanimljivu funkciju koja zaslužuje pažnju, ali imajte na umu da se u raznim situacijama zna dogoditi da klikom u konkretni razgovor postoji velika šansa za otvaranje linka koji obično vodi na neku malicioznu web stranicu, koja opet može nepaženo instalirati malware na vaš uređaj.

Zbog toga, ako primite ovako sumnjivo poruku, bilo bi mudro iskoristiti ovu funkciju i pošiljatelja blokirati prije nego što se nadao, javlja mob.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije