WhatsApp od jučer uveo novu opciju: "Korisnici su je tražili"

Radiosarajevo.ba
WhatsApp od jučer uveo novu opciju: "Korisnici su je tražili"
Foto: Twitter / Nova opcija

WhatsApp je jučer objavio da uvode novu opciju; od sada u grupnom video pozivu može sudjelovati osam ljudi. Dakle, dvostruko više nego ranije.

Kako su objasnili, pandemija koronavirusa nas je izolirala od prijatelja i obitelji pa su u WhatsAppu primijetili da im se snažno povećao broj videopoziva. Smatraju da su grupni video pozivi posebice bitni za vrijeme pandemije, a korisnici su upravo zato od njih tražili da povećaju broj sudionika u video pozivu.

Iz WhatAppa kažu da su u posljednjih mjesec dana dnevno zabilježili više od 15 milijardi minuta poziva preko aplikacije, što je znatno više nego prije širenja pandemije koronavirusa.

Kako bi se pokrenuo grupni video razgovor, moguće ga je inicirati iz postojećeg grupnog razgovora, no moguće je dodavati sudionike u postojeći. Dakle, ako imate video poziv s frendom i poželite dodati ostatak društva u razgovor, možete ih ubaciti u već postojeći razgovor.

Iz WhatsAppa su dodali da su video pozivi, poput poruka, enkriptirani.

Za veći grupni video razgovor potrebno je updateati aplikaciju, a čini se da je trenutno nadogradnja dostupna samo za iOS uređaje, dok se nadogradnja za Android očekuje uskoro.

Usporedbe radi, piše Telegram.hr, gotovo svi veći WhatsAppovi konkurenti podržavaju veći broj sudionika u video pozivima. Google Duo je nedavno povećao broj sudionika video poziva na 12, dok Appleov FaceTime podržava 32 ljudi. Houseparty podržava osam sudionika, dok Skype i Facebookov novi Messenger Rooms podržavaju 50. Trenutno popularni Zoom u besplatnom obliku podržava čak stotinu sudionika. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije