Društvene mreže / WhatsApp novom opcijom pokušava zadržati korisnike

02. 03. 2021. u 11:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2

WhatsApp je prošao kroz nekoliko ne baš lijepih sedmica nakon što su ga brojni korisnici zbog problema sa privatnošću napustili i počeli mahom koristiti Signal i Telegram za slanje poruka.

U WhatsAppu su potom zaključili kako im trebaju promjene, a iako mobilne verzije već neko vrijeme imaju mogućnost videopoziva, verzija WhatsAppa namijenjena računarima tu opciju nema.

Ipak, počeli su uvoditi i to, a beta korisnici javljaju kako je videopoziv jako jednostavan za korištenje.

WhatsAPP - undefined

Foto: EPA-EFE: WhatsAPP

I dalje će se sva usluga temeljiti na telefonskim brojevima, tako da će i za videopozive preko računara biti potrebno imati uparen pametni mobitel, prenosi TomsGuide.

Ta promjena mogla bi ih spasiti bijega ogromnog broja korisnika koji su počeli napuštati WhatsApp zbog promjena vezanih uz privatnost korisnika aplikacije. Mnogi su bili uvjereni kako će njihove poruke biti podijeljene sa Facebookom, a iako su iz WhatsAppa odlučili promijeniti rok za uvođenje novih pravila za privatnost kako bi dopustili korisnicima da pročitaju što se zaista mijenja, mnogi su već otišli.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA