WhatsApp konačno 'prelomio': Dolazi velika promjena koju su tražili milioni korisnika

1
Radiosarajevo.ba
WhatsApp konačno 'prelomio': Dolazi velika promjena koju su tražili milioni korisnika
Foto: EPA-EFE / Aplikacija WhatsApp

Jeste li ikada poslali "duhovitu" WhatsApp poruku samo da biste uočili ili da nije baš tako smiješna ili da ima očiglednu grešku u tekstu? Ili ste se možda predomislili nakon što ste nekom konačno izjavili svoju vječnu ljubav ili rekli svom šefu šta tačno mislite o njemu?

Ne brinite, novi WhatsApp način rada koji vam omogućuje uređivanje poruka - nakon što ih pošaljete - mogao bi se pokazati pravim rješenjem za te neugodne trenutke.

Kompanija je već neko vrijeme radila na promjeni koja će korisnicima omogućiti uređivanje tekstualnih poruka koje su već poslane. Opcija će navodno biti moguća samo 15 minuta nakon slanja poruke. Međutim, još nije poznato kada će opcija biti svima uvedena.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Izmjenu su zatražili milioni korisnika WhatsAppa; opciju su otkrili tehnički istražitelji na WABetaInfo, koji su istraživali beta verziju kako bi otkrili nove karakteristike nakon budućeg ažuriranja.

Uređivanje je još uvijek u ranoj fazi izrade pa bi WhatsApp mogao napraviti još neke prilagodbe na widgetu.

Dodajmo da je beta program najbolja šansa korisnika WhatsAppa da prvi dobiju novu opciju na svom pametnom telefonu ili tabletu. Da biste to učinili, prvo morate preuzeti WhatsApp beta na svoj telefon.

Nova opcija na aplikaciji WhatsApp oduševila korisnike

Nova opcija na aplikaciji WhatsApp oduševila korisnike

Kako nabaviti WhatsApp beta na Android

Da biste preuzeli WhatsApp beta na svoj pametni telefon, morate otići na Google Play na svom Androidu i potražiti WhatsApp. Skrolajte prema dolje na stranici dok ne vidite 'Postanite beta tester'. Dodirnite opciju 'Pristajem', a zatim kliknite 'Pridruži se' za potvrdu i potom čekate ažuriranje na beta verziju aplikacije.

Kako preuzeti WhatsApp beta na iPhone

Pridruživanje WhatsApp beta verziji na iOS-u je teže i ima ograničen kapacitet. Za testiranje beta verzija aplikacija i isječaka aplikacija pomoću TestFlighta, morat ćete prihvatiti e-poruku ili pozivnicu za javnu vezu od razvojnog programera i imati uređaj koji možete koristiti za testiranje. Svaka je verzija dostupna za testiranje do 90 dana, počevši od dana kada razvojni programer prenese svoju verziju. Postoje različiti načini instaliranja beta verzije, ovisno o vrsti Apple uređaja koji imate. Kako biste bili sigurni da slijedite tačne upute, slijedite Appleov vodič OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije