WhatsApp dobiva nevjerovatne funkcije: Ovo će oduševiti mnoge korisnike?

0
Radiosarajevo.ba
WhatsApp dobiva nevjerovatne funkcije: Ovo će oduševiti mnoge korisnike?
Foto: Unsplash / WhatsApp / Ilustracija

WhatsApp radi na poboljšanju iskustva videopoziva za svoje korisnike u budućem ažuriranju. WABetaInfo izvještava da platforma za izravnu razmjenu poruka priprema neke AR (Augmented Reality) efekte poziva i filtere koje možete koristiti.

Neobjavljena funkcija uočena je u razvoju u WhatsApp beta verziji za Android v2.24.13.14, sada dostupnoj putem Google Play Beta programa. WABetaInfo kaže da ta funkcija još nije dostupna testerima, ali su dali snimak ekrana nagovještavajući kako bi mogla raditi na WhatsAppu.

Svojim video pozivima moći ćete dodati različite interaktivne elemente. Na primjer, možete uključiti dinamičke filtre lica kako biste ugladili izgled svoje kože ili koristiti način rada pri slabom osvjetljenju kako biste poboljšali vidljivost u uslovima slabog osvjetljenja.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

WhatsApp će vam omogućiti da zamijenite svoj video feed u stvarnom vremenu avatarima tokom video poziva kako biste unijeli zabavu u svoje razgovore ili održali anonimnost i privatnost bez onemogućavanja kamere.

Kompanija u vlasništvu Mete priprema alat za uređivanje pozadine tokom video poziva, prema web stranici, te dodaje da će ta funkcija biti dostupna i za desktop aplikacije. Funkcija će vam omogućiti da prilagodite pozadinu tokom video poziva ili sakrijete neželjene smetnje.

Navodni izgled nove funkcije sa video pozivima

Iako nema datuma objave za nadolazeće efekte AR poziva, iskustvo će se nadograđivati ​​na postojeće pogodnosti koje je WhatsApp već dodao za poboljšanje video poziva. U nedavnom ažuriranju prenesenom na mobilne i desktop aplikacije , WhatsApp je pojednostavio ograničenje broja sudionika, podržao dijeljenje audio feedova i uveo funkciju koja automatski ističe osobu koja razgovara u video pozivu.

WhatsApp također testira obnovljeno sučelje za video pozive, premiještajući kontrole na traku na dnu ekrana. Ažurirani dizajn ima veću fotografiju profila i poboljšava vizualnu jasnoću kontrola na dnu, javlja Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije