Virgin Galactic lansira prvi svemirski turistički let, putnici su starac i dvije žene

1
Hina
Virgin Galactic lansira prvi svemirski turistički let, putnici su starac i dvije žene
FOTO: Pixabay / Svemir / Ilustracija

Osamdesetogodišnji bivši olimpijac s Parkinsonovom bolešću bit će jedan od tri putnika na prvom svemirskom turističkom letu tvrtke Virgin Galactic koji polijeće u četvrtak, 10. augusta.

Jon Goodwin iz Newcastlea pridružit će se Keishi Schahaff (46) i njezinoj kćerki Anastatii Mayers (18), koja studira fiziku u Aberdeenu, u VSS Unityju na 90-minutnom putovanju.

Dvije žene bit će prve majka i kći koje će putovati u svemir nakon što su osvojile željeno mjesto u nagradnoj igri, dok je Goodwin osigurao svoje mjesto prije 18 godina nakon što je kupio kartu vrijednu 250.000 dolara. Trojcu će se pridružiti instruktorica astronauta Beth Moses.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Nakon polijetanja u 16 sati iz Novog Meksika u SAD-u, VSS Unity će se odvojiti od matičnog broda VMS Eve i odvesti ih u suborbitalni svemir, gdje će nakratko doživjeti bestežinsko stanje, gledajući unatrag prema Zemlji.

Putovanje će prikupiti sredstva za neprofitnu skupinu Space for Humanity koja nastoji poslati obične građane u svemir kako bi im se pružila veća perspektiva u pogledu izazova s kojima se Zemlja suočava.

U junu je Virgin Galactic sira Richarda Bransona uspješno završio prvi komercijalni svemirski let kompanije. Tim su letom talijanski astronauti poslani u svemir kako bi proveli niz naučnih eksperimenata.

Kompanija zove prvu privatnu astronautsku misiju Galactic 02.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije