Viralni TikTok napravio ogromne probleme za dvije cure: Komentatori im uništavaju život

0
Radiosarajevo.ba
Viralni TikTok napravio ogromne probleme za dvije cure: Komentatori im uništavaju život
Foto: Screenshot/TikTok / Insert iz viralnog TikToka

"Pogledajte kako mi samopouzdanje pada nakon što su mi se ove dvije nepoznate cure smijale jer sam se pokušavala uslikati", napisala je jedna tiktokerica uz video koji je u dva dana od objave pogledan više od 30 miliona puta. I nastao je apsolutni viralni haos.

Snimka dviju nepoznatih djevojaka kako njoj iza leđa izvode grimase, smiju se i pokazuju joj srednji prst dok se ona pokušava uslikati obišla je svijet i razbjesnila mnoge.

Nije dugo trebalo da internetski ratnici pronađu profile dviju djevojaka, njihovih porodica, prijatelja i momaka, a neki su otišli toliko daleko da su masovno počeli ostavljati negativne recenzije kompanijama za koje su zaključili da bi im mogli biti poslodavci.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

"Neka vide da njihovo ponašanje ima posljedice", "Ne dopuštamo ismijavanje više", "Gotovo je za zločeste djevojke, to se više ne smije događati", "Ovako će naučiti", samo su neki od komentara na društvenim mrežama. Kreatorica videa je ispod originalne objave isključila komentare.

U međuvremenu se javio i navodni dečko jedne od djevojaka kako bi zamolio bijesne ljude da se smire i da ostave njegovu porodicu na miru te da prestanu ostavljati negativne recenzije kompanijama za koje nijedna od djevojaka zapravo ne radi. Nije previše pomoglo.

"Reci ti to svojoj curi", "Isti si kao ona", "Napravit ćemo da izgubi posao", "Neka ovako nauči", ne daju se internet ratnici. Jedna od kompanija na koju su se namjerili zbog velikog broja negativnih recenzija na Googleu morala se označiti kao "trajno zatvorena".

U sve se uključila i glazbenica Cardi B, koja je na svom Twitter profilu objavila video i kratko napisala: "Ja bih iskoristila taj prsten na tvom mjestu."

I dok korisnici TikToka sebe u ovoj situaciji vide isključivo kao pravednike koji se bore za djevojku koja je ismijavana na tribinama, drugi su ipak u svemu što se događa nakon objave videa uočili poprilično problematičan uzorak i zaključili da se samo dogodilo da se bullying iz stvarnog života pretvorio u online bullying usmjeren protiv nekog drugog.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@jackielabonita/video/7224738861270715690[/tiktok]

"Stvari su otišle predaleko. Ne podržavam zlostavljanje u bilo kojoj formi i, da, ove cure su mogle znati što ih čeka, no ovo je postalo zaista ekstremno", "Ovo je podsjetnik da ti je dovoljno da jedan put postaneš viralan i to je kraj tvog života", "Vi se kao protivite bullyingu, a ne shvaćate da upravo uništavate život čak i potpuno neuključenim osobama", komentiraju tviteraši i forumaši, a prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije