Viber za 30 dana uvodi velike promjene, evo ko može ostati bez naloga

0
Radiosarajevo.ba
Viber za 30 dana uvodi velike promjene, evo ko može ostati bez naloga
Foto: EPA - EFE / Viber

Kompanija Rakuten Viber počela je da obavještava korisnike da će za 30 dana uvesti promjene u svoj pravilnik Uslova privatnosti zbog kojih će neki ostati bez svojih naloga.

Korisnike u Bosni i Hercegovini je 22. augusta zatekla poruka o ažuriranim pravilima Uslova privatnosti Viber aplikacije koji će postati aktivni za 30 dana.

Najpopularnija aplikacija za dopisivanje u našoj zemlji kaže da je privatnost korisnika najveći prioritet, a kada se dese promjene u samoj aplikaciji ili u uslugama koje pruža, želi da svi budemo obaviješteni o tome.

Na 30 kilometara od BiH gradi se turističko čudo

Na 30 kilometara od BiH gradi se turističko čudo

Kako bi bio transparentan u svom poslovanju, Viber je saopštio kako će deaktivirati naloge određenih korisnika.

Ukoliko obrišete aplikaciju sa svog telefona, Viber će obrisati historiju poziva i poruka koje su povezane sa tim uređajem, ali ne i sa ostalim uređajima na kojima je Viber instaliran, kao što su tablet ili računar. Međutim, ako Viber nije aktivan na drugim uređajima, a aplikacija se ponovo ne instalira u naredne dvije sedmice nakon brisanja, kompanija kaže da može deaktivirati vaš nalog.

Dodatno, čini se da je dobra ideja s vremena na vrijeme otvoriti Viber aplikaciju, čak i ako nemate nepročitanih poruka, jer kompanija kaže da može da deaktivira naloge korisnika koji godinu dana nisu bili aktivni, prenosi smartlife.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije