Viber nadogradio aplikaciju s novim zanimljivim opcijama

Radiosarajevo.ba
Viber nadogradio aplikaciju s novim zanimljivim opcijama
/ Ilustracija
Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za razmjenu poruka, objavio je da uskoro pokreće svoju novu verziju, nudeći korisnicima tri glavna ažuriranja platforme.

Nova verzija sadržavat će nove instant video poruke, "chat extensions" koje korisnicima omogućuje pristup uslugama trećih strana i brzo pretraživanje stikera te redizajnirane emotikone sa zabavnim novim izgledom.

Instant video poruke

Ako samo brzo pritisnu i drže, korisnici će moći početi snimati video poruku za svoje prijatelje. Ova nova značajka ugrađena je odmah u prozorčić za razgovor i može joj se pristupiti brzim pritiskom gumba za glasovnu poruku. Korisnici se mogu brzo prebacivati između glasovnih i video poruka, što im omogućuje razgovaranje s prijateljima baš onako kako žele. Instant video poruke na Viberu bit će predstavljene kao kružna videa i ograničene na 30 sekundi, što će ih činiti lakima, jednostavnima i zabavnima.

"Chat Extensions"

Korisnici će moći pristupiti uslugama trećih strana direknto iz Vibera. Nova verzija pokrenut će se s podrškom za Giphy, Wikipediju i TheMovieDB, uz neprestano dodavanje novih. Pristupanje ovim uslugama bit će jednostavno – korisnici će samo morati dodirnuti „@“ i odabrati ime usluge, nakon čega slijedi upit za pretraživanje. Osim toga, korisnici će moći pristupiti Viberovoj zbirci razigranih stikera na isti način. Tako će jednostavnim upisivanjem @stickers ili pritiskom na simbol @ korisnici moći brzo započeti potragu za svojim omiljenim stikerima.

Redizajnirani emotikoni

Uz ove nove značajke, Viber je redizajnirao sve emotikone dostupne u aplikaciji. Nove slike dizajnirane su s ravnom, šarenom estetikom koja ih vizualno pojačava i čini ih još zabavnijima.

Ažuriranja će dati korisnicima Vibera značajne nove načine da ostanu u kontaktu sa svojim prijateljima i kontaktima te otvoriti platformu za još više mogućnosti uz dodatak usluga trećih strana. Nova verzija bit će uskoro dostupna na Androidu i iOS-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije