Istraživanje / Umjetna inteligencija širi se na područje potrošačke elektronike

11. 07. 2019. u 08:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

Umjetna inteligencija već je dugo prisutna u svakodnevnom životu u Njemačkoj, a sada igra sve važniju ulogu i na području potrošačke elektronike, pokazuje istraživanje.

Do sada su se rješenja umjetne inteligencije primarno koristila na području mobilnosti i transporta, a novi trend u potrošačkoj elektronici otkrila je reprezentativna studija koju je naručila industrijska udruga GFU uoči vodećeg svjetskog sajma potrošačke elektronike i kućanskih aparata IFA, prenosi Hina.

Umjetna će inteligencija biti jedna od glavnih tema tog sajma koji će se održati od 6. do 11. septembra u Berlinu, izvijestili su u srijedu iz GFU-a.

Primjerice, 80 posto anketiranih već koristi umjetnu inteligenciju za upravljanje transportom ili to planiraju napraviti, pokazalo je istraživanje koje je obuhvatilo 2.000 njemačkih domaćinstava.

Rezultati pokazuju i da 60 posto ispitanika već glasom upravlja 'pametnim' uređajima za zabavu, a 63 posto koristi rješenja AI-ja za simultano prevođenje.

Oko 57 posto ispitanika kontrolira glasom kućanske aparate uz pomoć umjetne inteligencije, navodi se u studiji.

Direktor Samsungovog poslovanja mobilnim uređajima Dong Jin Koh nedavno je najavio kraj perioda pametnih telefona, predviđajući da će se u budućnosti potrošačkom elektronikom i kućanskim uređajima upravljati glasom, a ne mobilnim telefonima.

NEMA KOMENTARA