U velikoj anketi izabrana najbolja videoigra svih vremena za PlayStation

Radiosarajevo.ba
U velikoj anketi izabrana najbolja videoigra svih vremena za PlayStation
Video igra "Driver" i njegov nastavak "Driver 2" najbolje su igre za PlayStation svih vremena, odlučili su u velikoj anketi posjetioci portala Ranker.

Za legendarnu konzolu, koja je debitirala u Japanu prije više od dvije decenije, proizvedene su 5.103 igre, piše TheLadBible.

Igru je izdao GT Interactive Software, a izašla je 1999. u Europi, dok se u Americi u prodaji našla pet dana kasnije.

Danas, naravno, izgleda prilično zastarjelo, ali svojevremeno je bila vrhunac adrenalinske jurnjave. Igrač u njoj vozi ulicama Miamija, San Francisca, Los Angelesa i New Yorka, a igra je trebalo da oponaša epske jurnjave iz filmova napravljenih u 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća.

Iza "Drivera" našli su se "Digimon World 2003", "Pop'n Music 2", "Pop'n Music: Animation Melody", "1xtreme", "2Xtreme", "3, 2, 1... Smurf! My First Racing Game", "3D Baseball" i 3D Bouncing Ball Puzzle".

Kad je najbolja igra u pitanju, svako ima svog favorita, ali mnogi su bili razočarani izostankom s liste nekih od igara koje se smatraju najboljima, kao što su "Metar Gear Solid", "One", "Final Fantasy"...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije